Angura Kei

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Angura Kei»
Стилістичні походження
Походження
1960-ті роки Японія
Типові інструменти
ЕлектрогітараБас-гітараБарабани- Клавіатура - національні музичні інструменти
Інші теми
J-Pop
J-Rock
Музика Японії

Angura Kei (яп. アングラ啓, «Анґура кеі») — жанр японської музики. Angura є скороченою форма англійського слова «підземной». Це культурний рух у Японії, що датується з 1960-х років і прекрасно втілився вираженням в незалежному театрі. Є тією чи іншою мірою японським аналогом андеграунду.

Історія[ред. | ред. код]

Термін Angura прийшов з андеграунду після 1960-х років. Це загалом гурти, на які впливає сама японська, головним чином, традиційна культура. У членів Angura Kei-гуртів часто простий зовнішній вигляд. Використання японської історичної форми, кімоно, або іншого традиційного одягу є дуже поширеним явищем в Angura-кей гуртах. Мета Angura Кей полягає в тому, щоб створювати щось традиційно японське, з мінімальним втручанням Заходу. Також до стилю зараховують групи з електро або індастріал-рок музикою, які черпають натхнення в японських національних мелодіях та естетиці.

Це рух, що вплинув на багатьох художників манга, які намагалися знайти унікальний стиль для своїх творінь. Це також пов'язано зі стилем Eroguro, але головна відмінність в тому, що Angura зловісніше і формальніше.

Inugami Circus-dan є гуртом, як приклад, що підпадає під канон жанру Angura-Kei.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]