Antrozous pallidus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Antrozous pallidus
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Лиликові (Vespertilionidae)
Триба: Antrozoini
Рід: Antrozous
Thomas, 1902
Вид:
A. pallidus
Біноміальна назва
Antrozous pallidus
(Le Conte, 1856)
Ареал виду

Antrozous pallidus — вид рукокрилих, родини Лиликові. Етимологія: грец. ἄντρον — «печера», грец. ζωής — «проживаючий»; лат. pallidus — «блідий».

Поширення, поведінка[ред. | ред. код]

Країни поширення: Канада (Британська Колумбія), Куба, Мексика, США. Поширений у посушливих і напівпосушливих скелястих, гірських, лучних районах і поблизу води. Antrozous pallidus є унікальним типом кажанів, тому що може контролювати температуру свого тіла і урівноважити її з навколишнім середовищем в ході зимової сплячки та під час відпочинку. В основному сплять в ущелинах скель і в будівлях. Поживою, значною мірою, служать жуки, коники і молі, але також споживає скорпіонів і нелітаючих членистоногих, таких як цвіркуни.

Морфологія[ред. | ред. код]

Морфометрія. Загальна довжина від 92 до 135 мм, хвіст довжиною від 35 до 53 мм, довжина задньої стопи від 11 до 16 мм, довжина вух від 21 до 37 мм, довжина передпліччя від 45 до 60 мм. Маси тіла (в г) коливається від 13,6 до 24,1 для самців і 13,9 до 28,9 для самиць.

Опис. Antrozous pallidus це великий, світлий кажан з великими, відстовбурченими вухами.

Зубна формула
I 1 C 1 P 1 M 3
I 2 C 1 P 2 M 3

Генетика, відтворення[ред. | ред. код]

2n=46, FN=50. Спарювання відбувається в кінці осені або на початку зими. Пологи зазвичай відбуваються у великих материнських колоніях в травні і червні. Однорічні самиці народжують єдиного потомка, в той час як старіші самиці можуть народити двійню. Кажанята народжуються безволосими із закритими вухами та очима. Слух з'являється приблизно в 6 днів, очі відкриваються в 2-5 днів. Через 18 днів молодь повністю вкривається волоссям з хутром темнішим, ніж у дорослих. Через 4-5 тижнів молодь робить перші льотні проби. Через 8 тижнів вони досягають ваги дорослої тварини. У цей час кажанята перестають годуватись молоком.

Джерела[ред. | ред. код]