Battelle Memorial Institute

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Battelle Memorial Institute
Тип бізнес і науково-дослідний інститут
Засновано 1929
Штаб-квартира Колумбус
battelle.org(англ.)
Мапа
CMNS: Battelle Memorial Institute у Вікісховищі

Battelle Memorial Institute (укр. Баттельський меморіальний інститут) — приватна неприбуткова науково-дослідна організація, яка займається вивченням та впровадженням нових технологій в різних галузях. Тісно співробітничає з багатьма компаніями та федеральною владою США. Працює в таких напрямках, як фармацевтика, агрохімія, охорона здоров'я, енергетика, національна безпека, транспорт, екологія та ін.

Заснована в 1929 сталеливарним промисловцем Гордоном Баттелем(англ. Gordon Battelle). Штаб-квартира розташована в м. Коламбус, штату Огайо.

В Інституті та лабораторіях, що знаходяться під його управлінням, працюють близько 22 тис. чоловік. Щорічно виконуються замовлення близько 2 тис. компаній та державних відомств на загальну суму до 3 млрд доларів (2003), реєструється до 100 патентів.

Підрозділи інституту[ред. | ред. код]

  • Національна безпека (National Security)  — досліджує хімічні, біологічні, радіологічні, атомні технології, технології вибухонебезпечних матеріалів, аерокосмічні, морські та земні системи, кліматичні системи та енергетичні системи.
  • Енергетика, енвіроніка, матеріалознавство (Energy, Environment and Material Sciences)  — надає Battelle Inc. допомогу в пошуку рішень щодо складних завдань багатозначних ринків, включаючи нафту, газ, вугілля; промислової і споживчої продукції; управління, регуляції, утилізації.
  • Медицина та науки про життя (Health and Life Sciences)  — безпека та ефективність в покращенні клінічної медицини, діагностики, вакцинації, технології зростання і збору врожаю; загальнодоступної медицини, досліджень та аналізу здорового середовища, медичного обладнання.

Підпорядковані лабораторії[ред. | ред. код]

Відомі співробітники[ред. | ред. код]

Саме працюючи в Battelle Memorial Institute винахідник Честер Карлсон в 1944 удосконалив винайдену ним раніше технологію ксерокопіювання (яка тоді називалася «електрофотографія»), після чого було налагоджене промислове виробництво перших ксероксів фірмою Haloid Company.

Посилання[ред. | ред. код]