Bentley Brooklands

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Bentley Brooklands 2007)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Bentley Brooklands
Bentley Brooklands Coupé
Виробник Bentley
Батьківська компанія Volkswagen
Роки виробництва 20072011
Попередник(и) Bentley Continental R
Наступник(и) Bentley Arnage
Клас Люкс-автомобіль
Стиль кузова купе
Двигун(и)

Бензиновий:
6,75 л V8,

395 кВт (537 к.с.)
Колісна база 3116 мм
Довжина 5411 мм
Ширина 1932 мм
Висота 1473 мм
Маса 2635 кг
Подібні Rolls-Royce Phantom Coupé

Bentley Brooklands — назва двох різних моделей, вироблених британським автовиробником Bentley Motors. Перший Brooklands був повнорозмірним розкішним седаном, випущеним у 1992 році на заміну Bentley Mulsanne, а в 1998 році його змінив Bentley Arnage.

У 2007 році Bentley відродила табличку з іменем Brooklands Coupé, 2-дверну 4-місну версію купе Bentley Azure з жорстким дахом. Він прийшов на заміну автомобілям Bentley Continental R і був виготовлений між 2008 і 2011 роками в обмеженій кількості.

Ці автомобілі були названі на честь Бруклендс, закритого гоночного треку в графстві Суррей, де Bentley здобув одні зі своїх найбільших тріумфів у 1920-х і 1930-х роках.

Brooklands (1992–1998)[ред. | ред. код]

Bentley Brooklands LWB

Bentley Brooklands був представлений у 1992 році як заміна моделям Bentley Mulsanne S та Bentley Eight. Він був задуманий як дещо менш дорога альтернатива Bentley Turbo R, з тим самим стилем, основами та 6,75-літровим двигуном V8 Rolls-Royce, але спочатку без турбокомпресора більш потужної моделі. Версія з турбонаддувом з'явилася в 1996 році.

Brooklands продовжив відносно кутасту тему дизайну Bentley, яка також використовувалася на сучасних автомобілях Rolls-Royce протягом 1980-х і початку 1990-х років. Зовнішній дизайн характеризувався класичною решіткою радіатора Bentley у вигляді водоспаду, а також подвійними фарами з габаритними вогнями. Як і в багатьох автомобілях Bentley і Rolls-Royce, Brooklands також відрізнялися фірмовою кришкою багажника, що опускається, і хромованими центральними стійками.

Інтер’єр залишився відносно незмінним порівняно з попередніми моделями Bentley, з більш пишними елементами дизайну, що оточують шкіряну центральну консоль. Кермо та внутрішні дверні панелі залишилися в основному без змін; Основна зміна відбулася у формі переміщення селектора передач на центральну консоль - протягом десятиліть стандартною практикою серед моделей R-R і Bentley використовувався селектор, встановлений на рульовій колонці. Інтер’єр як і раніше був оточений дерев’яним декором, який мав вигравірувані світліші контури на дверних панелях. У США ціни на Brooklands починалися приблизно з 156 500 доларів.

Оновлення 1996 року[ред. | ред. код]

Восени 1996 року Brooklands отримав оновлення у вигляді турбіни легкого тиску, що збільшило вихідну потужність до 300 к.с.

Brooklands R[ред. | ред. код]

У 1998 році також була доступна похідна версія Brooklands R з модернізацією підвіски, запозиченою з моделі Turbo R, і з турбонаддувом легкого тиску, який слід розглядати як заміну стандартного Brooklands. Автомобілі були позначені як «Brooklands R».

Двигуни[ред. | ред. код]

  • 6.75 L Bentley V8
  • 6.75 L turbo Bentley V8 (з 1996)

Brooklands Coupé (2008–2011)[ред. | ред. код]

Bentley Brooklands Coupé

Bentley Brooklands Coupé — це версія Bentley Azure із жорстким верхом (саме пов’язана з Bentley Arnage), яка має дводверний чотиримісний кузов купе без стійок з жорстким дахом без центральних стійок. Його було представлено на Женевському автосалоні 2007 року, він буде виготовлений для моделі 2008 року. Будучи зібраним вручну автомобілем, виготовленим у дуже невеликих кількостях із використанням традиційних методів виготовлення кузовів та майстерності обробки дерева та шкіри, Brooklands Coupé став справжнім наступником знятих з виробництва Bentley Continental R і T. Запланований термін виробництва був обмежений 550 автомобілями. , а поставки почалися в першій половині 2008 року

Двигун[ред. | ред. код]

  • 6.75 L twin-turbo Bentley L Series V8 530 к.с.

Посилання[ред. | ред. код]