Діловий повсякденний одяг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Business Casual)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Біл Гейтс у вбранні бізнес-кежуел.

Діловий повсякденний одяг, бізнес-кежуал (англ. Business casual) - популярний дрес-код у Західному світі, розповсюджений серед білих та інших комірців. У США, 43% найманих робітників зазвичай одягають вбрання бізнес кежуел. Вуличний повсякденний є наступним за популярністю (28%), за ним йде уніформа (19%). Лише меншість (9%) одягають формальне ділове вбрання[1].

Діловий кежуел частково витіснив інші формати ділового одягу - костюми та краватки, які раніше були стандартом для керівників та спеціалістів.

Джинси іноді прийнятні як частина одягу. Деякі підприємці Кремнієвою долини, такі як Стів Джобс, носили джинси. У інших компаніях блакитні джинси, навпаки, не розглядаються як частина ділового кежуел[2]. У академічному, науковому та офісному середовищах, тим не менш, джинси широко поширені та можуть носитися разом з теніскою або блузкою.

Краватки та запонки загалом не вимагаються. З 33% чоловіків, які вдягають краватку на роботу, 60% роблять це зрідка і тільки 18% - постійно[1].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Gallup.com: "Business Casual" Most Common Work Attire [Архівовано 26 грудня 2012 у Wayback Machine.] (англ.)
  2. Wear the Exact Outfit of Steve Jobs for $458. Gizmodo.com. Gawker Media. 28 лютого 2006. Архів оригіналу за 25 січня 2013. Процитовано 2 січня 2013.  (англ.)