CRS SpX-2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до: навігація, пошук
SpaceX CRS-2
SpaceX CRS-2
Космічний корабель Dragon CRS-2
Тип космічного корабля Dragon
Ракета-носій Falcon 9
Місце запуску Канаверал SLC-40
Дата запуску 1 березня 2013
10:10 EDT 15:10 UTC UTC
Апогей 369 км
Перигей 228 км
Пов'язані місії
Попередня місія Наступна місія
CRS SpX-1 CRS SpX-3

SpaceX CRS-2 — четвертий непілотований політ корабля Dragon компанії Space Exploration Technologies Corporation's в якості транспортного корабля, п'ятий політ для двоступеневої ракети-носія Falcon 9 цієї ж компанії і другий операційний політ для SpaceX в рамках програми Commercial Resupply Services під контрактом з NASA. Запуск відбувся 1 березня 2013 в 10:10 по EDT (1 березня 2013 в 15:10 по UTC).

Місія[ред.ред. код]

При запуску SpaceX Dragon CRS-2 корабель буде наповнений приблизно 677 кг вантажу, 575 кг без упаковки, 81 кг речей для екіпажу, 347 кг наукових дослідів і експериментів апаратні, 298 фунтів (135 кг), обладнання для станцій та інших різних предметів.

Дракон має повернути 1370 кг вантажу, 1210 кг без упаковки. Це включає 95 кг речей екіпажу, 660 кг наукових експериментів і експериментів обладнанням, 401 кг космічних пристроїв з станції, 38 кг обладнання з скафандра та інших різних предметів.

Політ[ред.ред. код]

1 березня 2013 в 15:10 UTC (19:10 мск) з майданчика SLC-40 Станції ВПС США «Мис Канаверал» стартовими командами компанії SpaceX за підтримки бойових розрахунків 45-го Космічного крила ВПС США здійснено пуск ракети-носія Falcon-9 (v. 1.0) з вантажним кораблем Dragon.

Приблизно через 10 хвилин після старту корабель відокремився від носія і вийшов на навколоземну орбіту.

Практично відразу після цього надійшли повідомлення про виниклі на борту проблеми з двигунами — система керування видала заборону на включення трьох з чотирьох двигунів транспорту. Фахівцям компанії SpaceX вдалося вирішити частину проблем, що виникли на кораблі Dragon після його виходу на навколоземну орбіту: запрацювали дві з чотирьох рухових груп, повністю розкриті сонячні батареї.

Як повідомив глава компанії Елон Маск, стикування з МКС, заплановане на 2 березня, пройде в строк[1][2].

Астронавти НАСА Кевін Форд і Том Маршберн успішно захопили маніпулятором Міжнародної космічної станції (МКС) приватний космічний транспортний корабель Dragon. Після захоплення 17-метровий маніпулятор Canadarm повинен підтягнути корабель до станції, щоб пристикувати його до модуля Harmony.

Захоплення було зафіксовано в 10:31 UTC (12:31 за київським часом),

Вантажний космічний корабель успішно пристикований до МКС. Операція була виконана за допомогою маніпулятора Canadarm-2. Стикування відбулося в 3 березня 2013 р. в 13:56 UTC (15:56 за київським часом).

Галерея[ред.ред. код]

Посилання[ред.ред. код]

Примітки[ред.ред. код]