Carlsson

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Carlsson Autotechnik GmbH
Тип Тюнінг-ательє
Форма власності GmbH
Галузь Машинобудування
Засновано 1989
Штаб-квартира Мерциг
Ключові особи Markus Schuster - генеральний директор
Продукція Автомобілі
Співробітники 50 осіб
www.carlsson.de
CMNS: Carlsson у Вікісховищі
Carlsson Aigner CK65 RS EauRouge
Carlsson Aigner CK65 RS Blanchimont
Carlsson C25 на Женевському автосалоні 2010 року
Carlsson CLS на Женевському автосалоні 2011 року

Carlsson Autotechnik — німецька тюнінгова компанія, один з провідних світових тюнерів в області стайлінгу автомобілів Mercedes-Benz.

Головний офіс розташований у Німеччині в містечку Мерциг, що знаходиться практично на кордоні з Люксембургом і Францією.

Володіє ательє пан Хартге - один з братів прізвища Хартге. Другий брат у свою чергу є власником тюнінг-ательє Hartge, яке спеціалізується на стайлингу автомобілів BMW.

Компанія Carlsson щорічно представляє свої новинки і суперкари на двох найважливіших європейських автосалонах - Франкфуртському та Моторошоу в Ессені.

Основними суперкарами тюнера можна відзначити такі новинки, як Carlsson SL65 AMG Roadster, html Carlsson C63 S[недоступне посилання з червня 2019] і Carlsson GL.

Ательє займається як зовнішнім тюнінгом, так і тюнінгом силових агрегатів за принципом "чипа". Крім цього тюнер має в своєму розпорядженні власних "кравців" по обробці салону і мультимедійних спеціалістів.

В пресі зявлялися повідомлення, що компанія мала розмову з українським мільйонером Назаром Бабенко щодо покупки ним їх продукції, після його покупок ексклюзивних гіперкарів Bugatti Divo та Koenigsegg Agera[1].

Аналогічна ситуація з Дмитром Хиценко, після його публічних заяв про бажання придбати Bugatti Chiron[2].

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]


  1. джерело, Зовнішнє (10 квітня 2023). Українець планує придбати гіперкар за 10 мільйонів доларів. АВТОСВІТ (укр.). Процитовано 13 травня 2023.
  2. 22-річний Дмитро Хиценко планує купити новий гіперкар Bugatti | ТопЖыр (ru-RU) . 5 квітня 2023. Процитовано 13 травня 2023.