Civilization IV: Colonization

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Civilization IV: Colonization
Розробник Firaxis
Видавець 2K Games
Дистриб'ютор Steam
Жанр(и) Покрокова стратегія
Платформа  Microsoft Windows
Дата випуску 22 вересня 2008
Режим гри багатокористувацька гра і однокористувацька гра[1]
Мова англійська[1], французька[1], німецька[1], іспанська[1] і італійська[1]
Вік. обмеження ESRB: E10+Everyone 10+
USK: 18USK 18
ESRB: RPRating Pending
OFLC (A): PGParental Guidance
USK: 18USK 18
Творці
Ігродизайнер(и) Сід Меєр
Технічні деталі
Рушій Civilization IV
(похідний від Gamebryo)
Носій CD, Steam
Civilization
Офіційний сайт

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Civilization IV: Colonization — римейк гри Сіда Меєра Colonization на рушій Civilization IV що вийшов у 2008 році. Як і в оригінальній грі, гравці управляють поселенцями однієї з кількох Європейських націй, які намагаються колонізувати Новий Світ шляхом дипломатії або війни. Завданням гравця є створення колоній, достатньо сильних, щоб проголосити незалежність від свого монарха.[2][3]

Гравець може обрати одну з чотирьох європейських держав, кожна з яких надає гравцеві певні бонуси: Англія (більший приплив іммігрантів), Франція (більш згідливі індіанці), Нідерланди (більш прибуткова торгівля) та Іспанія (досвід в дослідженнях нової місцевості і завоюваннях). На відміну від оригіналу, гравець також зможе вибирати одного з двох лідерів. Також згадується можливість захоплювати більш просунуте озброєння у переможених ворожих солдатів (наприклад, індіанський воїн може відібрати у вбитого мушкетера його зброю і скористатися ним).

Геймплей Civilization IV: Colonization

Як і в оригіналі, замість наукових досліджень, гравець обирає членів в Континентальний конгрес, кожен з яких дає певні переваги. Наприклад, вибір великого дослідника Магеллана в Конгрес збільшує швидкість руху кораблів, тоді як вибір політика Бенджаміна Франкліна допомагає гравцеві уникнути конфлікту з іншими колоніями. На відміну від оригіналу, нації не можуть обирати одних і тих самих батьків-засновників. Також, деякі батьки-засновники приєднаються тільки під певними умовами.

Після оголошення незалежності, гравець отримує можливість обрати тип уряду нової держави. Наприклад, якщо гравець побажає залишити монархію, то не втратить здатність торгувати з Європою під час війни за незалежність.

Гра працює на оновленій версії рушія Civilization IV із змінами, що включають покращену графіку, оптимізований код, і змінений інтерфейс. З цими покращеннями, Colonization вимагає відеокарти, з підтримкою шейдерів 1.1.

Civilization IV: Colonization для Microsoft Windows надійшла у продаж 24 вересня 2008 року

Цивілізації[ред. | ред. код]

Гравцю надається можливість обрати одну з чотирьох європейських держав, кожна з яких має певні переваги. Крім того, з кожної держави, гравець може вибрати одного з двох колоніальних лідерів, які мають додаткові здібності.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е Steam — 2003.
  2. 2K Games Announces Sid Meier's Civilization IV: Colonization™ for Games for Windows® (Пресреліз). 2K Games Interactive. 2008-06-09. Архів оригіналу за 10 червня 2008. Процитовано 9 червня 2008.
  3. Joe Keiser (9 червня 2008). 2K Games Revives Sid Meier’s Colonization. Архів оригіналу за 14 березня 2012. Процитовано 17 червня 2008.