Code of Honor: The French Foreign Legion

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Code of Honor: The French Foreign Legion
Обкладинка версії відеоігри випущеної в Україні
Розробник Польща City Interactive
Видавець Світ City Interactive
Німеччина DTP Entertainment
Україна Акелла
Жанр(и) Шутер від першої особи
Платформа Microsoft Windows
Дата випуску Польща 23 лютого 2007
Німеччина 27 березня 2007
Україна 15 травня 2007
Режим гри однокористувацький
Локалізатор Світ Violet Media
Мова польською, англійською, німецькою, російською
Українська відсутня
Вік. обмеження ESRB: Mature 17+[d][2]
PEGI:
USK:
Творці
Продюсер Міхал Сокольський
Сценарист(и) Ярослав Еляш-Скапський
Програміст(и) Маріан Ярмошко, Мешко Зіленський, Збігнєв Ледвон
Художник(и) Даміан Зелінський
Технічні деталі
Рушій Chrome Engine 2
Code of Honor
Наступна гра Code of Honor 2: Conspiracy Island

Code of Honor: The French Foreign Legion (пол. Code of Honor: Francuska Legia Cudzoziemska; укр. Кодекс честі: Французький іноземний легіон) — однокористувацька відеогра жанрів екшн та шутер від першої особи, розроблена і видана польською компанією City Interactive 23 лютого 2007 року на платформі Microsoft Windows в Польщі, 27 березня 2007 року — в Німеччині, компанією DTP Entertainment. За сюжетом гравець керуватиме одним з військових Французького іноземного легіону, який разом зі своїм загоном, намагатиметься запобігти скиданню ядерних бомб по всій Європі, заплановане одним із терористичних угрупувань, якому вдалося скинути уряд в Кот-д'Івуарі. Для розробки відеогри було використано гральний рушій Chrome Engine 2, вперше випущений польською компанією Techland 2003 року.

В Україні відеогра була видана компанією Акелла російською мовою 15 травня 2007 року під назвою «Приказано уничтожить: Иностранный легион».

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Code of Honor, як і подібні шутери від першої особи тих часів, розділена на місії, протягом яких гравець проходитиме певну сюжетну лінію. Головною метою персонажа гравця є проходження певної частини локації під час місії, вбиваючи при цьому всі ворожі загони терористів, що стоять на заваді. Також, під час операції персонажу гравця можуть дати якесь конкретне завдання, наприклад: тримати оборону якоїсь позиції чи підбити танк з гранатомета, або ж закласти вибухівку тощо. Опісля проходження місії, гравець може побачити коротку інформацію про власні досягнення під час здійсненої операції, перейти на наступний рівень, або ж вийти до головного меню відеогри.

Сюжет[ред. | ред. код]

За сюжетом гри революційні заворушення в Кот-д'Івуарі обернулися неочікуваним небезпечним поворотом: терористи скинули місцевий уряд і, крім усього арсеналу озброєнь, отримали у свої руки партію контейнерів з відпрацьованим ядерним паливом. Тепер терористи мають намір зібрати кілька «брудних» бомб і влаштувати ядерні терористичні акти по всій Європі. Французькі легіонери, які опинилися неподалік у місті Джибуті, отримали наказ нейтралізувати загрозу.

Оцінка й відгуки[ред. | ред. код]

Загалом відеогра отримала несхвальні відгуки від критиків та гравців, зокрема на вебсайті-агрегаторі Metacritic від критиків відеогра отримала 38 балів зі 100[4].

Головними недоліками відеогри вважають саме штучний інтелект та суттєву лінійність гри. Зокрема, видання Eurogamer (30/100) у своєму відгуку пише наступне: «Дуже бідний ШІ та повна відсутність яких-небудь складнощів при проходженні не є єдиною проблемою Code of Honor. Рівні — неймовірно лінійні та відчутно „несправжні“, де локації сильно обмежені різноманітними парканами, колючими дротами, непрохідними кущами тощо.»[5].

Окрім основних проблем, видання PC Zone UK (27/100) також вказує й на певні проблеми в локалізації гри: «Рівень професіоналізму розробки цієї гри можна охарактеризувати хоча б фактом того, що розробники навіть не спромоглися повністю перекласти увесь текст.»[4].

Серед переваг критики не можуть виділити чогось особливого. Проте, видання AceGamez, яке оцінило відеогру на 80 балів зі 100, у своєму відгуку пише: «Так, це не довга гра, графіка — не найкраща, та й присутні деякі проблеми з ШІ, але відеогра дуже весела, навіть не зважаючи на всі ці складнощі…»[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Code of Honor: The French Foreign Legion. www.esrb.org (англ.). Процитовано 23 березня 2019.
  2. ESRB rating database
  3. Search | Pegi Public Site. pegi.info. Процитовано 23 березня 2019.
  4. а б в Code of Honor: The French Foreign Legion. Metacritic (англ.). Архів оригіналу за 6 квітня 2019. Процитовано 22 березня 2019.
  5. Allen, Darren (8 вересня 2008). PC Roundup • Page 2. Eurogamer (англ.). Архів оригіналу за 22 березня 2019. Процитовано 22 березня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]