Daewoo Gentra

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Daewoo Gentra
Daewoo Gentra
Виробник Uz-Daewoo
Батьківська компанія General Motors
Роки виробництва з 2013
Місце виробництва Узбекистан Узбекистан
Наступник(и) Ravon Gentra
Клас Клас C
Стиль кузова седан
Компонування FF
Коробка передач 5-швидкісна механічна
6-швидкісна автоматична
Колісна база 2600 мм
Довжина 4515 мм
Ширина 1725 мм
Висота 1445 мм
Найвища швидкість 163-180 км/год
Місткість бака 60 л
Споріднені Chevrolet Lacetti
Daewoo Gentra

Daewoo Gentra (Деу Ґентра) — передньопривідний седан класу «C» узбецької компанії Uz-Daewoo. Виробництво і продажі моделі стартували влітку 2013 року.

Gentra створена на основі седана Chevrolet Lacetti. Змінам піддалася лише лицьова частина седана, що отримала інші передній бампер, решітку радіатора, головну оптику і трохи видозмінену форму капота.

В передній підвісці автомобіля використані стійки McPherson, а ззаду встановлена багатоважільна конструкція. На автомобілі встановлені дискові гальма всіх колеса, з тією лише різницею, що спереду вони вентильовані.

Силовий агрегат Daewoo Gentra роблять в Узбекистані на заводі GM Powertrain Uzbekistan, побудованому General Motors. Це новий бензиновий двигун - недавня розробка GM - об'ємом 1,5 л потужністю 107 к.с. (79 кВт) при 5800 об/хв, крутний момент 141 Нм при 3800 об/хв (чотирициліндровий агрегат з ланцюговим приводом ГРМ, з двома розподільними в головці циліндрів). Двигун Gentra відповідає екологічному стандарту Євро-5[1] і працює в парі або з 5-ступінчастою механічною коробкою передач, або з 6-діапазонною автоматичною.

У базову комплектацію Daewoo Gentra включений кондиціонер, фронтальні подушки безпеки для водія і переднього пасажира, сталеві 15-дюймові колісні диски, іммобілайзер, тканинна оббивка сидінь, регульована по висоті рульова колонка, гідропідсилювач керма, передні протитуманні фари і електросклопідйомники всіх дверей. У дорожчих ж версіях на автомобіль встановлені легкосплавні диски, в ньому є підлокітник по центру заднього дивана, поперекове регулювання передніх сидінь, вставки «під дерево», регулювання керма по вильоту, ABS, підігрів передніх сидінь, люк, CD-плеєр і та інше.

Daewoo Gentra для ринку Пд. Кореї - аналог Chevrolet Aveo другого покоління

З 2006 по березень 2011 року під ім'ям Gentra на деяких ринках продавався седан і хетчбек Chevrolet Aveo T250.

Після того, як компанія Daewoo International відокремилася від General Motors, виробники провели ребрендинг седана, перейменувати його в Ravon Gentra[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. В Украине стартовали продажи нового бестселлера за 99 000 грн. [Архівовано 7 жовтня 2013 у Wayback Machine.] 05.10.2013 (рос.)
  2. Тест-драйв Ravon Gentra 2017 року. Огляди, відео, думка експертів на Automoto.ua. automoto.ua. Архів оригіналу за 13 грудня 2017. Процитовано 12 грудня 2017. 

Посилання[ред. | ред. код]