Da Ya Think I'm Sexy?

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Do Ya Think I'm Sexy?)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Da Ya Think I'm Sexy?»
Пісня Род Стюарт
з альбому Blondes Have More Fun
Випущено 1978
Жанр популярна музика
Мова англійська
Автор слів Duane Hitchingsd[1], Carmine Appiced[1] і Род Стюарт[1]
Композитор Duane Hitchingsd[1], Carmine Appiced[1] і Род Стюарт[1]

«Da Ya Think I'm Sexy?» — пісня Рода Стюарта, видана 1978 року в альбомі Blondes Have More Fun, а також як сингл.

Співавтори пісні — Кармайн Аппіс[en] та Дуейн Хітчінгс[2]. Приспів частково запозичений із мелодії пісні «Taj Mahal» Жоржа Бен Жора[en], а також рифів пісні «Put Something Down On It» Боббі Вомака[en][3]. Сам Род Сюард запевняв, що запозичення мелодії Бен Жора було несвідомим, натомість синтезаторні рифи Боббі Вомака він копіював свідомо, не вважаючи такий вчинок плагіатом[3].

У пресі пісню критикували за відхід від блюзових коренів — аранжування в стилі диско —, проте у відповідь на критику автор вказував, що подібна стилістика аранжувань траплялась у творчості і Пола Маккартні, і гурту «Ролінг Стоунс».

Пісня досягала першої сходинки у чартах Великої Британії та США, а також потрапила до списку 500 найкращих пісень усіх часів за версією журналу Rolling Stone[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ISWC Network
  2. Duane Hitchings – A Country Writer's Rock Roots. Yamaha All Access. Архів оригіналу за 28 листопада 2012. Процитовано 14 січня 2013.
  3. а б Stewart, Rod. Rod: The Autobiography (2012): 225-226
  4. The RS 500 Greatest Songs of All Time : Rolling Stone (англ.). 2004. Архів оригіналу за 8 лютого 2008. Процитовано 4 квітня 2017. (page 4)

Посилання[ред. | ред. код]