Ekiga

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ekiga
Ekiga в Ubuntu
Основне робоче вікно Ekiga
Тип програма IP-телефонії та проведення відеоконференцій
Розробник Дам’єн Сандрас
Стабільний випуск 4.0 (27 листопада 2012; 11 років тому (2012-11-27))
Операційна система UNIX-подібні, Microsoft Windows[1]
GNU фреймворк GTK
Мова програмування C/C++, але GUI написаний на C[2]
Українська мова так [1]
Ліцензія GNU GPL
Репозиторій gitlab.gnome.org/Archive/ekiga
Вебсайт www.ekiga.org

Ekiga (раніше називався GnomeMeeting) — вільний відкритий застосунок IP-телефонії і проведення відеоконференцій. Він є частиною робочого середовища GNOME. Також працює у Microsoft Windows, спроможний взаємодіяти з Microsoft NetMeeting. Поширюється на умовах GNU General Public License.

Ekiga підтримує протоколи SIP, H.323 (за допомоги OpenH323) і Jabber/XMPP, має сучасний і простий графічний інтерфейс. За допомогою додатка можна здійснювати голосові і відеовиклики, прововодити аудіо- і відеоконференції, обмінюватися миттєвими повідомленнями. Ekiga підтримує звукові HD-кодеки (wideband) і відеокодеки з якістю рівня DVD, а також підтримує відправлення SMS і виконання дзвінків на мобільні і стаціонарні телефони через сторонніх сервіс-провайдерів, стандартні телефонні функції, такі як утримання виклику, переведення дзвінка і DTMF, підтримка локальних і зовнішніх адресних книг, сумісність з широким спектром обладнання та софтфонів.

Історія[ред. | ред. код]

Перша версія програми була написана Дем’єном Сандрасом як дипломна робота. Сьогодні цей програмний застосунок розробляється спільнотою під керівництвом Сандраса.

Дивись також[ред. | ред. код]

Зноски[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 27 липня 2014. Процитовано 3 вересня 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Inside GnomeMeeting. O'Reily Linux devcentre.com. 17 березня 2005. Архів оригіналу за 27 червня 2013. Процитовано 29 листопада 2012.

Посилання[ред. | ред. код]