Ephedra torreyana

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ephedra torreyana
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Рослини (Plantae)
Клада: Судинні рослини (Tracheophyta)
Клада: Голонасінні (Gymnosperms)
Відділ: Гнетоподібні (Gnetophyta)
Клас: Гнетоподібні (Gnetopsida)
Порядок: Ефедроцвіті (Ephedrales)
Родина: Ефедрові (Ephedraceae)
Рід: Ефедра (Ephedra)
Вид:
E. torreyana
Біноміальна назва
Ephedra torreyana
S.Watson

Ephedra torreyana — вид голонасінних рослин класу гнетоподібних.

Поширення, екологія[ред. | ред. код]

Країни проживання: Мексика (Агуаскальентес, Чіуауа, Коауїла, Дуранго, Гуанахуато, Ідальго, Нуево-Леон, Керетаро, Сан-Луїс-Потосі, Тамауліпас, Сакатекас); Сполучені Штати Америки (Аризона, Колорадо, Невада, Нью-Мексико, Техас, Юта). Трапляється від 500 м до 2000 м. Чагарник зустрічаються на посушливих і кам'янистих ділянках, на вапнякових виходах або в піщаному гравійної ґрунті на схилах. Зазвичай зустрічаються в пустельній чагарниковій спільноті з відповідними видами, такими як Dasylirion, Juniperus, Larrea, Opuntia, Pinyon Pine, Sphaeralacea, Yucca. Квіти є з квітня по червень, шишки навесні.

Використання[ред. | ред. код]

Стебла більшості членів цього роду містять алкалоїд ефедрин і відіграють важливу роль в лікуванні астми та багатьох інших скарг дихальної системи. Відмінний чай варять з стебла протягом кількох хвилин. Плоди їстівні — сирі або варені.

Ця рослина має широку популярність як ліки від сифілісу. Відвар стебел використовується, також при лікуванні кашлю, сечового міхура і нирок і розладів шлунка. Відвар з листя і стебел використовують як лосьйон на свербіж шкіри.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Немає серйозних загроз. Зростає в численних охоронних територіях, зразки були зібрані в рамках проектного банку насіння тисячоліття, і як відомо, є в кількох ботанічних садах.

Галерея[ред. | ред. код]