European e-Competence Framework

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Європейська рамка е-компетенцій англ. European e-Competence Framework (e-CF) — спільна європейська основа для ІКТ-компетенцій для всіх галузей, міжнародний професійний стандарт ІТ галузі.

Використовується при розробці кваліфікаційних та освітньо-кваліфікаційних характеристик ІТ-фахівців, зокрема при формуванні описів посад та визначенні рівня підготовки випускників освітньо-професійних програм ІТ-профілю.

e-CF є рамковою структурою опису ІКТ-компетенцій, яка може бути використана і визнана підприємствами ІТ-індустрії та підприємствами, що використовують ІКТ в своїй основній діяльності, ІТ-фахівцями, співробітниками кадрових служб, представниками державних та освітніх установ.[1]

В Україні досліджуються можливості щодо використання Європейської рамки е-компетенцій для розробки національної рамки компетенцій у галузі інформаційних технологій.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ю. Богачков. Кваліфікації і компетентності учасників дистанційного навчання / у збірнику Звітної наукової конференції ІІТЗН НАПНУ 21 березня 2013, сторінка 9 (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 27 квітня 2018. Процитовано 11 травня 2013.
  2. EBA IT Committee. EBA. 20 грудня 2012. Процитовано 11 травня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]