Gantz (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Gantz
«Gantz» (яп. ガンツ Ганцу)
Жанр трилер,наукова фантастика.
Режисер Сінсуке Сато
Продюсер Такахіро Сато
Сценарист Ватанабе Юсуке
На основі Gantz
У головних
ролях
Казунарі Ніномія
Кенічі Мацуяма
Оператор Кавадзу Таро
Композитор Кавай Кендзі
Кінокомпанія Nikkatsu
Дистриб'ютор Eagle Picturesd і Netflix
Тривалість 150 хв.
Мова японська
Країна Японія Японія
Рік 2011
Дата виходу 20 січня 2011
Кошторис 22,000,000 $
Касові збори 38 890 000 $
IMDb ID 1525835
Наступний Gantz: Ідеальна відповідь
gantz-movie.com

«Gantz» (яп. ガンツ Ганцу) — фільм режисера Сінсуке Сато, створений на основі однойменної манґи Хірої Оку. Світова прем'єра відбулася 20 січня 2011 року, крім того, 23 квітня 2011 року вийшло продовження під назвою Gantz: Ідеальна відповідь. Збори в прокаті становили $38 890 000. Gantz був номінований Азійською кіноакадемією в 2012 році в номінації «Найкращі спецефекти».

Сюжет[ред. | ред. код]

Японський старшокласник Кей Куроно стоїть на станції токійського метрополітену. Його увагу привертає безхатченко в стані алкогольного сп'яніння, що падає на рейки. Йому на допомогу поспішає друг дитинства Кея — Масару Като. Кей приєднується до нього, щоб допомогти безхатченку звестись й зійти з рейок. Коли їм з Като це вдається, вони помічають, що на станцію прибуває експрес. В наступну мить їх збиває потяг. Але замість неминучої смерті, вони опиняються в кімнаті квартири, з вікон якої відкривається вид на токійську телевежу. Окрім них в кімнаті є інші люди і тварини. Після того, як один чоловік пропонує решті представитись, виявляється, що всі присутні незадовго до того як опинитись в цій кімнаті померли. Подивившись довкола, вони помічають, що інтер'єр кімнати складається тільки з чорної сфери невідомого походження. Мобільні телефони не працюють, вікна та двері не відчиняються. Сфера раптово випускає промінь, що матеріалізує в кімнаті ще одну людину — непритомну оголену дівчину, Кей Кісімото. На цьому дива не кінчаються: лунає пісня японського радіо «Новий ранок прийшов…» з якої зазвичай починається ранкова зарядка, а на передній частині сфери з'являються слова — «Ваші старі життя закінчилися. Як розпорядитися вашими новими життям — вирішувати мені. Це — закон». З цього моменту Кей Куроно опинився в епіцентрі жахливих події та був змушений брати участь в жорстокій грі не на життя а на смерть, основне завдання якої вижити за будь-яку ціну.

В ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Казунарі Ніномія Кей Куроно Кей Куроно
Кенічі Мацуяма Масару Като Масару Като
Нацуна Ватанабі Кей Кісімото Кей Кісімото
Юріко Єсітака Кодзіма Тае Кодзіма Тае
Каната Хонго Дзеітіро Нісі Дзеітіро Нісі
Томорово Тагуті Есікадзу Судзукі Есікадзу Судзукі
Сюнья Сіраісі Хірото Сакурай Хірото Сакурай
Кенсукі Тісака Аюмі Като Аюмі Като

Відмінності між фільмом і мангою[ред. | ред. код]

На відміну від аніме-серіалу, який майже повністю наслідував манґу, фільм далеко відходить від оригіналу. Велика кількість сцен була видалена і додана, характери героїв відрізняються, та інше. У результаті екранізація, за жанром та загальною атмосферою не схожа на манґу. Крім того, в кінці фільму невелика вставка натякає на сюжет сиквел, який кардинально відрізняється від оригіналу. Приклади відмінностей:

  • Помираючи, Нісі просить Кея, набрати 100 балів і повернути його до життя, чого в манзі не було.
  • У манзі та аніме Куроно був учнем старших класів, в той час як в фільмі він вже студент.
  • На виконання місії дається одна година, інколи півтори, в той час як в фільмі лише 20 хв.
  • В фільмі з'являється Кодзіма Тае, хоча манзі про неї розповідають значно пізніше, крім того за оригіналом вона зовсім не красуня, як актриса, що грає її в екранізації.

Посилання[ред. | ред. код]