Hover Ace

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Hover Ace
Розробник Україна GSC Game World
Видавець

Strategy First

Russobit-M
Жанр(и) перегони
Платформа  Microsoft Windows
Дата випуску

Україна Росія 2 вересня 2002

Європейський Союз 2003
Режим гри однокористувацький
Вік. обмеження ESRB: T
Технічні деталі
Носій CD, DVD

Hover Ace: Combat Racing Zone (також HoveRace) — відеогра жанру перегони/екшн, розроблена українською студією GSC Game World і видана Strategy First (Russobit-M в Росії). Початково розроблювана для гральних приставок, вона була випущена для Windows у 2002 році. Розробники називали гру духовним послідовником DeathTrack і Star Wars: Racer[1].

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Дія розгортається у постапокаліптичному світі на різних планетах Сонячної системи — Венері, Землі, Марсі і «Планеті льодовиків», де відбуваються перегони на футуристичних літаючих автомобілях (ховерах).

За проходження точки збереження на трасі гравець отримує очки, причому їх кількість залежить від місця, на якому він перебував у заліку, і рівня складності гри. Крім того, що обігнати, противника можна знищити зброєю, отримавши в нагороду очки. Багато об'єктів на трасі можна зруйнувати, отримавши за це додаткові очки і перешкодивши противникам. На трасах зустрічаються бонуси: Екстра-ушкодження, Стелс, Прискорення, Захист. Противники різняться власним виглядом і автомобілями, і крім того володіють параметрами агресивності та водійськими навичками. В настройка налаштовується швидкість подій.

Після гонки очки перераховуються в гроші, і визначають рейтинг гравця в загальному заліку. Гроші витрачаються між заїздами на покупку нових автомобілів, вдосконалення наявного, збільшення його параметрів (швидкість, прискорення, керованість, потужність, слоти зброї), та купівлю різної зброї (первинної і вторинної, всього 12 видів) й обладнання, двигунів, генераторів і щитів. Генератори потрібні для живлення деяких пристроїв і зброї. В гаражі може знаходитися тільки один ховер, купивши новий, гравець втратить колишній[1][2].

Розробка[ред. | ред. код]

Робота над Hover Ace почалася в 1998 році. Початково гра задумувалася як подібна на Need for Speed, але з боями на авто. При цьому вона розроблялася для гральних приставок, а не ПК, тому акцент робився на однокористувацьку гру. Однак, коли плани змінилися, в Hover Ace залишився «приставочний» ігровий процес, щоправда, без підтримки геймпадів[3].

Оцінки й відгуки[ред. | ред. код]

Hover Ace отримала схвалення критиків, отримавши найнижчу оцінку в 60/100 від AG.ru, і найвищу — 90/100 від Game.EXE[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Интервью с продюсером HoveRace Антоном Большаковым. Архів оригіналу за 12 червня 2008. Процитовано 19 травня 2015.
  2. Керівництво з гри
  3. «Hover Ace» от GSC Game World. Интервью. Архів оригіналу за 19 травня 2015. Процитовано 19 травня 2015.
  4. Hover Ace Critic Reviews. Архів оригіналу за 20 травня 2015. Процитовано 19 травня 2015.

Джерела[ред. | ред. код]