IAR Systems

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з IAR VisualSTATE)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
IAR Systems
Тип Приватна компанія
Форма власності Aktiebolag
Галузь Програмне забезпечення
Засновано 1983
Штаб-квартира Швеція, Уппсала
Продукція Компілятори
Співробітники 100 осіб
www.iar.com

IAR Systems - провідний світовий виробник апаратних та програмних засобів розробки вбудованих систем, що дозволяють великим та малим фірмам створювати високоякісні продукти на базі 8-, 16-, 32- бітових мікроконтролерів в області промислової автоматики, медичного обладнання, автомобільної електроніки. Фірма володіє налагодженими партнерськими стосунками з найбільшими виробниками напівпровідників. Заснована у 1983 році, фірма IAR Systems входить у групу компаній Inoi (в минулому Nocom) з 2005 року.

Продукція[ред. | ред. код]

IAR Embedded Workbench[ред. | ред. код]

IAR Embedded Workbench
Тип Інтегроване середовище розробки
Розробник IAR Systems
Операційна система Windows
Доступні мови Англійська
Вебсайт iar.com

IAR Embedded Workbench — оптимізований C/C++ компілятор та інтегроване середовище розробки (IDE), що призначене для створення і налагодження програм для вбудованих застосувань на базі мікроконтролерів. Підтримує більше 30 родин різноманітних мікроконтролерів (8051, AVR, PIC, ARM, STM8 та ін.). . Містить у собі зручний інтерфейс, оптимізовану CLIB/DLIB бібліотеку, підтримує різноманітні RTOS (Micrium uC/OS-II, OSEC ORTI), а також JTAG- адаптери різних фірм (OLIMEX, Phyton, ASHLING). IAR Embedded Workbench підтримує широкий спектр 8-, 16-, 32- розрядних мікроконтролерівARM, Actel, Infineon, NEC, Cypress, Atmel, Micronas, Analog Devices, ZiLOG, Microchip, Luminary Micro, Maxim, OKI, NXP, Samsung, STMicroelectronics, Texas Instruments, Renesas, Freescale Semiconductor, SiLabs і т.д. Кожній платформі відповідає своє середовище, наприклад платформі ARM відповідає IAR Embedded Workbench for ARM, платформі 8051 - IAR Embedded Workbench for 8051.

В комплект IAR Embedded Workbench входять: С/С++ компілятор, транслятор мови асемблера, компонувальник, підпрограми для роботи з бібліотеками, редактор, менеджер проектів, C-SPY відладчик.


IAR VisualSTATE[ред. | ред. код]

IAR VisualSTATE
Тип Інтегроване середовище розробки
Розробник IAR Systems
Операційна система Windows
Доступні мови англійська
Вебсайт iar.com

IAR VisualSTATE – це UML-сумісне графічне середовище розробки, що побудоване на базі принципів скінченних автоматів, та котре призначене для реалізації повного циклу проектування та включає формалізацію проекту, його всебічне тестування, генерування коду, програмування в цільовому пристрої.. Середовище IAR VisualSTATE призначене для реалізації повного циклу розробки, що включає формалізацію проекту, його всебічне тестування, генерування коду та програмування у цільовому пристрої. На відміну від роботи з пакетом IAR Embedded Workbench, у середовищі IAR VisualSTATE програма вводиться у вигляді алгоритму з деревоподібними відгалуженнями. Сітка умовних та безумовних переходів зображується графічно у зручній векторній формі. У такому вигляді вся логічна структура програми стає наочною. Це зменшує кількість помилок та зменшує строки розробки. Велика перевага IAR VisualSTATE — автоматичне документування проекту, котре у класичному варіанті проекту забирає у розробника немало сил та часу.

Посилання[ред. | ред. код]