IBM Aptiva

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
IBM Aptiva
Персональний комп'ютер IBM Aptiva 1995 року. Натискання верхньої, лівої кнопки відкриває доступ до дисководів.
Тип Персональний комп'ютер
Початок випуску вересень 1994; 29 років тому (1994-09)
Кінець випуску травня 2001
Процесор Intel 80486
Попередник IBM PS/1
Наступник IBM NetVista

IBM Aptiva — серія персональних комп'ютерів компанії IBM, яка була представлена у вересні 1994 року, як заміна PS/1. У перших моделях використовувався процесор Intel 80486, в пізніших — Pentium і AMD Athlon. Всі моделі були розроблені компанією IBM, за винятком серії E, яку розробила фірма Acer. Виробництво Aptiva було припинено у травні 2001 року, коли IBM заявила, що йде з ринку домашніх комп'ютерів. Натомість споживачам був запропонований IBM NetVista[en], який позиціонувався як офісний комп'ютер. Всі моделі Aptiva мали вбудований модем і режим сну/глибокого сну «Rapid Resume».

У комплект IBM Aptiva входили системний блок, монітор, колонки, клавіатура і миша. Перші моделі поставлялися з IBM PC-DOS 6.3 і Windows 3.1. Моделі на базі Pentium з Windows 95 і IBM OS/2 «select-a-system» (PC-DOS 7/Windows 3.1/OS/2 Warp).

Звук та модем на моделях M, A, C та S функціонували через адаптер IBM Mwave, проте він мав численні проблеми зі сумісністю та продуктивністю, і з часом його замінили стандартними модемами та звуковими картами. IBM врегулювала позов щодо власників Mwave, повернувши власникам Aptiva з Mwave невелику грошову плату, щоб вони могли придбати стандартні карти.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Попередник:
IBM PS/1
Aptiva
1994-2001
Наступник:
IBM NetVista

Шаблон:Персональні комп'ютери IBM