InnoDB

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
InnoDB
Тип Рушій баз даних
Розробники Oracle Corporation
Операційна система Крос-платформова
Мова програмування C
Ліцензія GNU General Public License чи пропрієтарна ліцензія
Вебсайт mysql.com

InnoDB — це потужний механізм (рушій) зберігання даних, розроблений фінською компанією Innobase Oy, яка була придбана в жовтні 2005 року концерном Oracle Corporation[1].

Поширюється за ліцензією GNU General Public License. Є у всіх нових версіях MySQL і, для MySQL починаючи з версії 5.5 є механізмом за замовчуванням.

Застосування InnoDB дозволяє використання базою даних таких функцій, як транзакція, зовнішні ключі. Він також сумісний з ACID.

У цьому рушії є два способи для зберігання даних: файл або група файлів, загальних для всіх баз даних і таблиць, або один файл даних для кожної таблиці. Інші важливі особливості InnoDB: блокування на рівні рядків, можливість стиснення даних, і MVCC.

MariaDB (включно до версії 10.1) та Percona Server за замовчуванням використовують форк InnoDB що називається XtraDB. XtraDB підтримується компанією Percona. Зміни Oracle з InnoDB регулярно імпортуються в XtraDB, а також додаються деякі виправлення та функціонал.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Oracle Announces the Acquisition of Open Source Software Company, Innobase. Oracle. Архів оригіналу за 20 липня 2011. Процитовано 30 січня 2012. 

Посилання[ред. | ред. код]