International Student Identity Card

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
International Student Identity Card
Тип документу посвідчення студента
Призначення ідентифікація особи

International Student Identity Card (англ. ISIC) — міжнародне посвідчення особи і статусу особи, що навчається.

ISIC створене Міжнародною Конфедерацією Студентського Туризму (ISTC) в 1956 році під егідою UNESCO, яке має мету — підтримувати співдружність активних, допитливих, відповідальних студентів. Крім того ISIC — дисконтна картка, яка надає понад 41 000 знижок і спеціальних пропозицій в 120 країнах світу на транспорт, проживання, харчування, зв'язок, розваги і покупки. А також це:

  • спеціальні тарифи на стільниковий зв'язок

ISIC може поєднувати в собі функції: «ключа» СКУД — системи контролю управління доступом (на територію ВНЗу), картки для проїзду в транспорті, банківської платіжної картки, «соціальної картки», членського квитка, картки для подорожей. Сьогодні ISIC — єдине офіційно визнане в 120 країнах світу посвідчення особи і статусу особи, що навчається. Щороку більш ніж 5 мільйонів молодих людей стають власниками посвідчень ISIC. З 1956 року більше 50 мільйонів студентів було володарями посвідчень ISIC. Кожні 8 секунд в різних точках світу оформляється новий ISIC. У ряді країн ISIC є єдиним офіційним посвідченням студента і використовується як документ, що засвідчує його особу і статус.

Історія[ред. | ред. код]

Після Другої світової війни лідери міжнародного студентського руху чітко усвідомили важливість міжнародних молодіжних контактів. Вони розуміли, що досягти глобального взаєморозуміння можливо лише за допомогою культурного обміну та подорожей. Наприкінці 50-х років XX століття виникла ідея про створення єдиного документа, що підтверджує статус студента по всьому світу. Втілити в життя цю ідею вдалося лише в кінці 60-х, і так була створена Міжнародна студентська картка ISIC.

Власники картки[ред. | ред. код]

Вікові обмеження:

  • від 12 років до безмежності (обмежень по граничному віку немає)

Посилання[ред. | ред. код]