Jersey All Pro Wrestling

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Jersey All Pro Wrestling
Скорочена назва JAPW
Дата заснування 19 квітня 1997
Рід зайнятості Професійний реслінг
Засновник Френк Іадеавія
Власник Джефф Шапіро
Колишня назва NSWA

Jersey All Pro Wrestling — незалежний американський промоушен реслінгу. Штаб-квартира базується в Нью-Джерсі, США.

Історія[ред. | ред. код]

1997[ред. | ред. код]

19 квітня 1997 Френк Іадеавія і Енжел Сюріта вирішують заснувати реслінг-ромоушен. Власне це була мрія Франка Іадеавія. Засновники хотіли щоб їх промоушен кардинально відрізнявся від інших компаній. Тому вони вирішили набирати в штат нікому не відомих реслерів, які не виступали в інших промоушенах. Майже весь 1997 рік Френк провів у пошуках підходящого залу для організації шоу. Так він натрапив на Джеффа Шапіро — власника будівлі під назвою Благодійний зал. Після недовгих перемовин вони з Френком узгодили умови оренди залу строком на один рік. 12 вересня 1997 стартувало перше шоу. Поєдинки були грубими і кривавими. Це пояснювалося тим, що ECW вже не привертало увагу глядачів. Тому як альтернативу вони вбачали JAPW. Вже незабаром після дебютного шоу кілька колишніх зірок ECW почали виступи в JAPW.

1998[ред. | ред. код]

На початку 1998 року JAPW процвітала і привертала все більшу і більшу кількість шанувальників. У зв'язку зі зростанням популярності JAPW, Джефф Шапіро побачив потенціал шоу, і таким чином став інвестором. А 28 березня 1998 року шоу зробило те, чого не очікували ані критики ані інші промоутери: зібрали живу аудиторію чисельністю в 2,500 чоловік і приблизно 1000 перед екранами телевізорів. На той час це було не баченим успіхом для будь-якого незалежного промоушену в Нью-Джерсі. Решту 1998 року JAPW продовжувала впевнено набирати оберти під гаслом «Ми гарантуємо вам хвилюючі моменти і 100% присутність крові».

Початок 2000-х і сьогодення[ред. | ред. код]

На початку 2000-х JAPW перебувала на піку активності. Про неї говорили і писали всі місцеві телестанції і газети. Акції стрімко підіймалися вгору. Про промоушен писала одна з найпопулярніших газет Америки Нью-Йорк Таймс. Компанія навіть змогла привернути до себе увагу мера Нью-Джерсі — сенатора Джозефа Доріа. Згодом його звинуватили що його так звані відвідини хардкор-шоу всього лиш політичний трюк для залучення більшої виборчої аудиторії. 18 2000 року губернатор Уітмен підписав закон № A2304 який забороняв такі види розваг, які були представлені в шоу JAPW. Це значно пригальмувало розвиток компанії.

В даний час JAPW продовжує проводити свої шоу раз на місяць в Rahway Rec Center, або так званій Арені JAPW. 22 травня 2010 року легенда японського реслінгу Юшим Лігер дебютував на арені JAPW. 15 листопада 2014 року компанія планує відсвяткувати своє вісімнадцятиліття.

Чемпіонські титули[ред. | ред. код]

Назва титулу Нинішній чемпіон Колишній чемпіон Дата виграшу Місце виграшу
JAPW Heavyweight Championship Денн Мафф Броді Лі 14 квітня 2012 Рахвей, Нью-Джерсі
JAPW Tag Team Championship Strong Style Thugz The Hillbilly Wrecking Crew 14 квітня 2012 Рахвей, Нью-Джерсі
JAPW Light Heavyweight Championship Кенні Омега Юшін Лігер 15 травня 2011 Філадельфія, Пенсільванія
JAPW Women's Championship Вакантний Сара Дель Рей 15 липня 2012 Нью-Джерсі

Посилання[ред. | ред. код]