Koss Corporation

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Koss)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Koss Corporation
Тип бізнес і публічна компанія
Галузь електроніка
Засновано 1953
Штаб-квартира Мілвокі
Продукція навушники
koss.com(англ.)
CMNS: Koss Corporation у Вікісховищі
Модель навушників PortaPro

KOSS Corporation — американська компанія, що випускає стереонавушники (професійні, домашні, портативні), гарнітури та мікрофони. Компанія заснована в 1953 році Джоном К. Коссом. У 1991 Майкл Дж. Косс, син засновника Джона К. Косса, вступив у володіння компанією як президент і генеральний директор.

Історія KOSS[ред. | ред. код]

Спочатку компанія спеціалізувалася на прокаті телевізійних приймачів.

Потім у 1958 році Дж. Косс, що працював разом з Мартіном Лангом представили нову модель фонографа на Hi-fi шоу в Мілвокі (США). Для демонстрації можливостей фонографа були використані авіаційні навушники. Несподівано саме ця знахідка стала справжнім хітом. Ідея відкрила Джону Коссу блискучі перспективи «головних телефонів». У тому ж році компанія випускає перші стереонавушники KOSS SP-3.

Таким чином Джон К. Косс став засновником не лише корпорації а й нової світової індустрії — персонального аудіо.

На сьогоднішній день KOSS — це всесвітньо відома компанія, яка представляє продукцію на ринку не тільки звукової техніки, а й таких сферах, як медицина, транспорт, мобільна телефонія, освіта.

Основні віхи в історії компанії[ред. | ред. код]

  • 60-і роки ХХ століття — випуск навушників KOSS Beatlephone (навушники з зображенням групи The Beatles). Компанія стає одним з провідних постачальників навушників для BBC.
  • 70-і роки XX століття — введення обов'язкових випробувань всієї аудіотехніки KOSS на точність відтворення звуку.
  • 80-і роки XX століття — випуск однієї з перших у світі моделей бездротових навушників JCK/200. Заснований звукозаписний лейбл KOSS Classics. Розробка та впровадження програми надання довічної гарантії на всі вироби KOSS.
  • 90-і роки XX століття — Майкл Косс (старший син Джона Косса) вступає у володіння і управління компанією. Інноваційні дизайнерські рішення. Глобальне розширення асортименту: випуск стереонавушників з системою активного шумозаглушення, моделей без оголів'я, п'ятиканальні радіонавушники, hands-free моделі для промислового та домашнього використання.
  • Початок XXI століття — компанія KOSS надалі залишається провідною компанією-виробником. Модельний ряд оновлюється настільки ж часто, як смаки споживачів і нові технічні розробки.

Koss PortaPro випускається понад двадцять років, і є однією з найкращих моделей у класі накладних портативних навушників ціною до 50$[1][2][3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The Venerable Koss Porta Pro. Архів оригіналу за 22 лютого 2014. Процитовано 10 лютого 2014.
  2. Дмитро Чеканов (21 лютого 2006). Тест навушників: одинадцять моделей для MP3-плеєра (рос.) . thg.ru. Архів оригіналу за 26 червня 2013. Процитовано 13 квітня 2008.
  3. V_A_N (25 листопада 2004). Порівняльний тест навушників: тип — накладні (рос.) . ferra.ru. Архів оригіналу за 26 червня 2013. Процитовано 13 квітня 2008.

Посилання[ред. | ред. код]