Lekaneleo roskellyae

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Lekaneleo roskellyae
Час існування: ранній міоцен
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Інфраклас: Сумчасті (Metatheria)
Ряд: Кускусоподібні (Diprotodontia)
Родина: Thylacoleonidae (Сумчастолевові)
Підродина: Thylacoleoninae
Рід: Lekaneleo
Gillespie, Archer & Hand 2020
Вид: Lekaneleo roskellyae
Gillespie, 1997
Посилання
Віківиди: Priscileo roskellyae
Fossilworks: 247898

Lekaneleo roskellyae — викопний австралійський м'ясоїдний ссавець родини Thylacoleonidae (Сумчастолевові). Описаний у 1997 році як Priscileo roskellyae. У 2020 році перенесений у власний рід Lekaneleo.

Етимологія[ред. | ред. код]

Видова назва «roskellyae» дана «на честь колишнього австралійського міністра у справах мистецтв, спорту, охорони навколишнього середовища, туризму і територій, пана Роса Келлі, який надав значну підтримку проекту Ріверслі.»

Опис[ред. | ред. код]

Рештки Lekaneleo roskellyae знайдені у Ріверслі, північно-західний Квінсленд. L. roskellyae відрізняється від усіх видів Wakaleo меншими розмірами: P3 L. roskellyae це приблизно 1/3 довжини Р3 Wakaleo alcootaensis, 1/2 довжини Р3 Wakaleo vanderleueri, і 2/3 довжини нового Wakaleo з Ріверслі. L. roskellyae відрізняється від Thylacoleo теж меншими розмірами: P3 бути приблизно 1/3 довжини P3 Thylacoleo hilli і 1/6 довжини P3 Thylacoleo carnifex. Priscileo pitikantensis і L. roskellyae відрізняються формою М2, положенням передньої бази виличної дуги, конкретні відмінності заснований на різниці в розмірах між цими двома видами, P. pitikantensis на 33 % більший.

Джерела[ред. | ред. код]