Makalata didelphoides

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Makalata didelphoides
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Щетинцеві (Echimyidae)
Підродина: Echimyinae
Триба: Echimyini
Рід: Makalata
Вид:
M. didelphoides
Біноміальна назва
Makalata didelphoides

Makalata didelphoides (бразильський голчастий деревний щур[1]) — вид гризунів родини щетинцевих.

Поширення, поведінка[ред. | ред. код]

Зустрічається у Венесуелі, Гаяні, Суринамі, Французькій Гвіані, Бразилії та Болівії. Полюбляє займати низовини сезонно затоплюваних тропічних вічнозелених лісів. Також часто населяє вторинні ліси й сади. Веде суворо нічний спосіб життя, живе в порожнинах дерев, харчується насінням, максимальний розмір приплоду - двоє дитинчат.

Морфологія[ред. | ред. код]

Морфометрія двох зразків. Довжина голови й тіла: 238 і 264 довжина хвоста: 195 і 220, довжина задньої ступні: 35 і 44, довжина вуха: 18 і 19 мм, вага: 300 грамів.

Опис. Спина пухнаста із сильною домішкою голок. Хвіст у шерсті на 30 см від основи, інша частина хвоста рідко вкрита шерстю. Спина темно-коричнева, живіт сіро-коричневий.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Серйозних загроз для виду немає. Знаходиться в кількох природоохоронних територіях, у тому числі Національному парку Мадіді в Болівії.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Українська назва є транскрибуванням та/або перекладом латинської назви авторами статті і в авторитетних україномовних джерелах не знайдена.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Вебсайт МСОП
  • John Frederick Eisenberg, Kent Hubbard Redford Mammals of the Neotropics: The central neotropics: Ecuador, Peru, Bolivia, Brazil — OUniversity of Chicago Press, 1999, p. 490