Megaforce Records

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Megaforce Records
Рік заснування: 1982
Рік закриття:
Статус: Активний
Засновник(и): Джон Зазула, Марша Зазула
Дистриб'ютор: Sony Music Entertainment / RED Distribution
Жанр(и): Хеві-метал, треш-метал, панк-рок, альтернативний рок
Країна: США США
Сайт: Офіційний сайт

Megaforce Records — американський лейбл звукозапису, заснований Джоном Зазула і його дружиною Маршою. Найбільше відомий завдяки випуску дебютного альбому гурту Metallica під назвою Kill 'Em All, Megaforce Records вивів багатьох маловідомих виконавців треш-металу на велику сцену. 'Джонні Z' (як він воліє називатися) — легендарна особистість на метал-сцені Східного узбережжя та понині.

На самому початку 80-х Джонні Z і Marsha завоювали широку популярність, відкривши магазин з продажу андеграунд-записів, що спеціалізувався на імпорті рідкісних та маловідомих метал-записів. Одного разу Джонні Z виявив у себе захопленість тим, що згодом назавжди змінить весь напрямок метал-музики. Це був демозапис на касеті місцевого гурту, відомого як Metallica. Джонні Z був вражений та одразу знайшов номер телефону, вказаний на обкладинці касети. Він подзвонив та залишив повідомлення, а пізніше вночі йому передзвонив ударник гурту Ларс Ульріх. Джонні Z в той час організовував велике число метал-концертів в області Нью-Йорка/Нью-Джерсі, і вирішив просувати гурт на Східному узбережжі.

Megaforce Records з'явився 1982 року в будинку однієї родини, розташованому в передмісті Олд-Брідж, Нью-Джерсі. Цей будинок у той час служив одночасно і студією звукозапису, і тимчасовим притулком для будь-якого гурту району. Джон і Марша брали активну участь у становленні таких треш-метал гуртів як Anthrax, King's X, Merciful Fate, Ministry, Overkill, S.O.D. і Testament. Джон і Марша пішли з компанії 2001 року і продовжили свою діяльність в незалежному бізнесі.

Megaforce Records здійснює дистрибуцію в США через Sony Music Entertainment / RED Distribution. MRI — споріднена компанія-дистриб'ютор, що займається випуском записів різноманітних виконавців, як наприклад, The Verve, Willie Nelson, Andrew Bird, Third Eye Blind і безліч інших, включаючи невеликий гурт з Фредрік-Колорадо під назвою Lost Point. Кайл Саттон, провідний гітарист гурту і за сумісництвом її лідер, стверджував, що дуже задоволений можливістю, що представилася.

Список (поточні та колишні виконавці)[ред. | ред. код]

Виконавці, що грають метал[ред. | ред. код]

Виконавці, що не грають метал[ред. | ред. код]