Midland Group

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Midland Resources Holding Ltd
Тип холдинг
Засновано 1994
Засновник(и) Алекс Шнайдер
Штаб-квартира Велика Британія Гернсі
Територія діяльності транснаціональна
Ключові особи Алекс Шнайдер, Едуард Шифрін
midland.gg

Midland Group — міжнародна торгова та інвестиційна холдингова компанія, зареєстрована в Гернсі під назвою «Midland Resources Holding Ltd». Група компаній Midland володіє низкою дочірніх компаній, які працюють в сільському господарстві, виробництві, на ринку нерухомості, займаються будівництвом комерційної та житлової нерухомості на території Росії, України та Канади, сталеливарній промисловості, енергоринку, займаються трейдинговими операціями. Заснована у 1994 році компанія стала одним з найбільших продавців продукції «Запоріжсталі». Напочатку компанія займалася тим, що купувала російське вугілля, віддавала українським сталеливарним компаніям, а взамін забирала готову сталь. До 2001 року зароблені кошти дозволили їм придбати кілька металургійних заводів, у тому числі і рідне підприємство Шифріна[1][2]. (детальніше див: Алекс Шнайдер-Запоріжсталь)

В компанію входять українські підприємства: Запоріжкокс, Запорізький залізорудний комбінат, Запорізький вогнетривкий завод, Луганський трубний завод, торгова мережа «Амстор», «Запоріжсталь», 25 % акцій «Русспецсталі» і ін.

У першу чергу група компаній присутня на території Співдружності Незалежних Держав, а також в Східній Європі і на Далекому Сході. Також мають окремі гілки для Американського регіону з їх штаб-квартирою в Канаді. Група компаній Midland має присутність в 34 країнах по всьому світу.

Співзасновниками групи є мільярдери Алекс Шнайдер (голова), і Едуард Шифрін.

У 2005 році «Midland Group» купила команду Jordan F1.

З 2007 року Генеральним директором компанії «Midland Development Ukraine» працює Олена Шуляк.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «Тихий» олігарх Едуард Шифрін [Архівовано 22 грудня 2015 у Wayback Machine.]. 29-10-2010. www.biznes-pro.ua
  2. Discovery Channel: «Найбагатші люди світу».
    Оригінальна назва:The World's Richest People. Випущено: США. Жанр: Документальний. Рік виходу: 2007.
    Про фільм: В центрі уваги виявляться 32 мультимільйонери — і 32 історії про те, як заробити мільйон, як витратити його або як перетворити мільйон на мільярд.

Посилання[ред. | ред. код]