Moon Records

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Moon Records
ТОВ «Мун рекордс»
Фото
Рік заснування: 1997
Рік закриття:
Засновник(и): Андрій Пасічник
Жанр(и): поп, рок, реп
Країна: Україна Україна
Місцезнаходження: Київ
Сайт: moon.ua

Moon Recordsмузичний лейбл і видавець. Заснований в Україні 1997 року продюсером Андрієм Пасічником. Мав представництва в Німеччині та Росії.

Компанія видає, продюсує та поширює альбоми українських і закордонних представників поп, рок, реп, хіп-хоп і електронної музики.

Співпраця[ред. | ред. код]

У каталозі компанії представлені альбоми таких гуртів та виконавців як:

Каталог[ред. | ред. код]

Дистриб'юторський каталог компанії налічує понад п'ять тисяч альбомів. Каталог містить у собі альбоми та дискографії таких виконавців: Океан Ельзи, Тимур Родрігез, Джамала, ТНМК, Ані Лорак, Серьога, Бумбокс, Наталя Могилевська, Alex Luna, Друга Ріка, Green Grey, Тартак, Світлана Лобода, Анастасія Приходько, Quest Pistols, Борщ, Мотор'ролла, НеДіля, The Maneken, Larson, Бангі Хеп, Мері, Tomato Jaws та інших.

Історія[ред. | ред. код]

Компанія за короткий час стала основним видавцем ліцензійної продукції в Україні. У перші роки діяльності Moon Records спеціалізувався на виданні альтернативної та неформатної музики, включаючи найрізноманітніші стилі — від «гангста» репу до важкого металу.

Швидко отримавши лідерство у своєму напрямку, компанія стала розширювати стилістичні рамки своїх релізів і почала активно працювати у самих різних жанрах сучасної комерційної та неформальної музичної індустрії. Перша й одна з найвідоміших звукозаписувальних та видавничих лейблів України, компанія Moon Records отримала визнання і завоювала авторитет, як у вітчизняному шоубізнесі, так і закордоном.

З середини 2002 року компанія набуває статусу офіційного представника в Україні російської музичної компанії «Мистерия звука».[2] Партнерами компанії є також Gala Records, Universal Music, СОЮЗ (концерн), CD Land, Монолит, Квадро-диск, Irond Records, 100PRO та інші.

Крім співпраці протягом багатьох років із самими топовими артистами країни, компанія MOON RECORDS також стояла на початку створення безлічі молодих талановитих колективів найрізноманітніших жанрів. На сьогодні діяльність компанії охоплює весь світ. Moon Records вже має відкриті представництва в Німеччині та Росії. У Чехії працює підрозділ компанії — фірма MOON VINYL. Лейбл належить до числа найбільших та найстаріших на території України.

Напрямки діяльності[ред. | ред. код]

  • гуртовий продаж механічних носіїв CD, DVD, VINYL / LP. Відеоконтент включає музику і відеокліпи, концертні знімання, художнє і документальне кіно. Видання та дистрибуція вінілових платівок здійснюється за допомогою зареєстрованої в Чехії компанії MOON VINYL s.r.o.
  • роздрібна торгівля механічними носіями й цифровим медіаконтентом у фірмовому інтернет-магазині[3]
  • розміщення і монетизація музичного контенту на найбільших легальних сайтах
  • контроль і збір винагороди за публічне виконання і трансляцію творів і фонограм. Припинення неправомірного використання прав і повний захист інтересів авторів і виконавців.
  • промопідтримка релізів, що включає розміщення музичного контенту в теле- і радіоефірі; рекламне супроводження в етері радіостанцій, на плазмових екранах в громадських місцях (великі торгові центри, мережеві маркети, ресторани та інші), організація презентацій і автограф-сесій, розміщення інформації про релізах в друкованих ЗМІ, PR-підтримка діяльності артиста. Компанія щоквартально надає артистам звітність і здійснює регулярні виплати роялті.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • 2011 — премія «Золоте перо» за вагомий внесок у розвиток вітчизняного шоубізнесу.[4]
  • 2017 — «Срібна кнопка» YouTube

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ПЦ «D.K. & Moon». Discogs. Архів оригіналу за 16 листопада 2016. Процитовано 2 березня 2016. 
  2. Moon records. www.moozon.ru. Архів оригіналу за 2 квітня 2015. Процитовано 18 березня 2016. 
  3. 1 |. dvamelomana.com.ua. Процитовано 18 березня 2016. 
  4. Как журналисты перышками баловались. МедиаНяня - таблоид для и про медиа. Архів оригіналу за 7 березня 2016. Процитовано 18 березня 2016. 

Посилання[ред. | ред. код]