Mr. Bungle

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Mr. Bungle
фотографія
Основна інформація
Жанр Експериментальний рок
Авангардний метал
Джаз-ф'южн
Фанк-метал (у 1985-1994 роках)
Треш-метал (у 1985-1990 роках)
Роки 1985 - 2000
Країна США
Місто Юрика, Каліфорнія
Лейбл Warner Bros. Records
Склад Майк Паттон
Трей Спруенс
Тревор Данн
Денні Хейфиц
Клінтон Маккіннон
mrbungle.com

Mr. Bungle у Вікісховищі

Mr. Bungle — авангардний експериментальний музичний гурт з Каліфорнії, (США), який припинив своє існування. У своїй еклектичній творчості гурт звертався до безлічі музичних жанрів, іноді протягом однієї пісні змішувалися абсолютно різні стилі. Найбільш помітними серед цих стилів зазвичай відзначають хеві-метал, фанк, індастріал, ска, фрі-джаз, поп-музику, рокабіллі, боса нова і навіть музику з кіно і мультфільмів. Mr. Bungle видали три повноцінних альбоми між 1991 і 1999 роками і з цього часу більше не існують.

Основні альбоми гурту[ред. | ред. код]

Чотири перші релізу гурту на касетах не є частиною офіційної дискографії гурту і в даний час вважаються філофонічними рідкостями. Однак ці записи можна скачати зі багатьох напівлегальних файлових серверів і з файлообмінних мереж в Інтернеті.

Дебютний альбом «Mr. Bungle», виданий у 1991 на лейблі-мейджор Warner Bros Records, був спродюсований відомим джазовим експериментатором Джоном Зорн (John Zorn). Складно чітко визначити жанрову приналежність альбому. Структура і музичний стиль може різко змінюватися в межах окремої пісні альбому «Mr. Bungle». Серед прихильників гурту ведуться суперечки з приводу сенсу назви заголовної композиції, який можна перекласти як «Відкрити лапки, закрити лапки» (англ. Quote Unquote), яка спочатку була названа «Траволта» (англ. Travolta) — імовірно маючи відношення до відомого Голлівудського актора), але була перейменована за наполяганням компанії Warner. За деякими даними, це рішення було спровоковано погрозами судового переслідування з боку Джона Траволти.

Другий альбом гурту, «Disco Volante», виданий в 1995, виконаний у зовсім іншому ключі. Це найбільш експериментальна робота гурту. Різкі переходи в музичних стилях в цьому альбомі створили йому репутацію найважчого для сприйняття, слухачам, роботи Mr. Bungle.

Навпаки, третій і останній альбом California 1999 вважається найбільш доступним для розуміння. Жанрова стилістика також змінюється протягом альбому, але менш часто і хаотично.

Розпад гурту[ред. | ред. код]

Гурт розпався у 2000 році. На питання про можливе возз'єднання Майк Паттон заявив:

Це може статися, але я не хотів би співати. Деякі мости безумовно були спалені. Це був цікавий час і іноді тобі просто необхідно рухатися далі. У мене зараз повно справ.[1]

Тревор Данн пише на своєму сайті:

Bungle мертвий. Будь ласка, зрозумійте це…

Спруенс Хейфиц і Маккинон оптимістичніші, судячи з деяких з їхніх заяв. Відповідь Спруенса на стандартне запитання про можливе возз'єднання:

Я на це сподіваюся, тому що якщо це відбудеться, гурт зможе захопити весь чортів світ, якщо захоче.[2]

Склад гурту[ред. | ред. код]

В гурті часто брали участь інші музиканти, включаючи перкусіоніста Вільяма Вінента (William Winant).

Дискографія[ред. | ред. код]

Демозаписи, що видавалися тільки на аудіокасетах[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Онлайн интервью с Майком Паттоном журналу Giant Magazine. Приведено в блоге Caca Volante. Архів оригіналу за 16 грудня 2007. Процитовано 23 грудня 2013. 
  2. Інтерв'ю Спруенса на MetalFanatix.com. Архів оригіналу за 17 січня 2006. Процитовано 23 грудня 2013. 

Посилання[ред. | ред. код]