Murina shuipuensis

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Murina shuipuensis
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Лиликові (Vespertilionidae)
Рід: Murina
Вид: Murina shuipuensis
Eger & Lim, 2011

Посилання
Віківиди: Murina shuipuensis
ITIS: 947247
МСОП: 84501698
NCBI: 1046852

Murina shuipuensis — вид ссавців родини лиликових. Названий на честь жителів села Shuipu, які дозволили зробити огляд в безпосередній близькості від їх села.

Опис[ред. | ред. код]

Невеликого розміру, із загальною протяжністю 72 мм, довжина передпліччя 30 мм, довжина хвоста 32 мм, довжина стопи 8 мм, довжина вух 11 мм і вагою до 4 г.

Шерсть довга і тягнеться на крилах до висоти ліктів і колін. Спинна частина з триколірним волоссям: сіра основа, центр жовтий і буро-чорні кінчики, є також окреме довге золоте волосся; черевна частина жовто-оранжевого кольору. Морда темна, вузька, витягнута, з виступаючими ніздрями. Очі дуже малі. Вуха короткі, округлі, добре розділені один від одного і з поглибленням в центрі задньої кромки. Крила прикріплені до задньої частини основи великого пальця клешні. Ступні маленькі і покриті волосками. Хвіст довгий і повністю включені у велику хвостову мембрану, яка щільно вкрита золотисто-коричневими волосками на спинній поверхні і рядами білих крапок з кожної стирчить білувата щетина на черевній поверхні. Калькар довгий.

Проживання[ред. | ред. код]

Цей вид відомий тільки з одного дорослого самця, впійманого в 2007 році в південній китайській провінції Гуйчжоу. Він живе в широколистяних вологих субтропічних вторинних лісах, які зростають на висоті близько 650 м над рівнем моря.

Звички[ред. | ред. код]

Харчується комахами.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Eger JL & Lim BK Three New Species of Murina from Southern China (Chiroptera: Vespertilionidae) // Acta Chiropterologica.—2011.—13, N 2.—P. 227—243.