Myotis lavali

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Myotis lavali
Біологічна класифікація
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Лиликові (Vespertilionidae)
Рід: Нічниця (Myotis)
Вид: M. lavali
Myotis lavali
Moratelli, Peracchi, Dias & de Oliveira, 2011

Посилання
Вікісховище: Myotis lavali
Віківиди: Myotis lavali
ITIS: 947303
МСОП: 88151601
NCBI: 2294180

Myotis lavali — вид роду Нічниця (Myotis).

Етимологія[ред. | ред. код]

Нічниця lavali названий на честь д-р Річард К. Лаваля (Richard K. LaVal), на знак визнання його важливого внеску в систематику Myotis. Його ревізія неотропічних нічниць залишається головним орієнтиром для таксономії роду в Південній і Центральній Америці.

Морфологія[ред. | ред. код]

Кажан маленького розміру з довжиною передпліччя між 31,5 і 37 мм, довжиною вух від 11 до 14 мм і масою до 8 г.

Шерсть довга й шовковиста. Спинна частина світло-коричневого кольору з основою волосся коричневого кольору, у той час як черевна частина жовтувато-коричневого кольору з основою волосся темно-коричневого кольору. Вуха нормального розміру, вузькі, трикутні з закругленими кінчиками. Козелки більше половини вуха, тонкі, злегка зігнуті вперед, з закругленим кінцем. Крилові мембрани прикріплені до задньої частини основи пальців, які є невеликими. Довгий хвіст повністю включений у велику хвостову мембрану, яка покрита на спинній поверхні золотим волосся аж до колін, і поширюючись до стегон.

Поширення[ред. | ред. код]

Цей вид широко поширений в бразильських штатах Пернамбуку, Баїя, Сеара, Піауї та північно-західному і південно-східному Парагваї. Він живе в листяних лісах до 900 метрів над рівнем моря.

Звички[ред. | ред. код]

Харчується комахами. Займає притулок поодинці або невеликими групами під дахами занедбаних будівель. Розмножується протягом будь-якого часу року.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Ricardo Moratelli, Adriano L. Peracchi, Daniela Dias & Joao A.de Oliveira, Geographic variation in South American populations of Myotis nigricans (Schinz, 1821) (Chiroptera, Vespertilionidae), with the description of two new species in Mammalian Biology, vol. 76, 2011, pp. 592-607. [1]
  • Solari, S. (2017). Myotis lavali. The IUCN. Архів оригіналу за 27 червня 2019. Процитовано 27/06/2019.