Nagoya Kei

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Nagoya kei - піджанр visual kei, що має коріння в ранніх 90-х на музичній сцені Нагої в Японії. На nagoya kei західні (особливо британські) панк-рок гурти вплинули більше, ніж на звичайний visual kei. Гурти стилю nagoya менше уваги приділяють костюмам і мейкапу на користь більш складних музичних композицій.

Характеристика[ред. | ред. код]

Жанр зародився в Нагої, тому всі групи звідти помилково відносять до nagoya kei. Але насправді жанр не має прямого відношення до географії, мова йде про звучання, стиль музики та візуалу. Nagoya kei утворився від поєднання Коте кей і Коруфу кей. У музичному стилі це зазвичай важкий метал, альтернатива, хардкор і металкор з помітними бас-партіями. Це більш похмурий і темний жанр, ніж звичайний visual kei. Зовнішньо стиль характеризується відповідним віжуалом — зазвичай це костюми в темній колірній гамі; переважає чорний колір, без властивих іншим піджанрам visual kei витребеньок.

Гурти[ред. | ред. код]

Nagoya kei
Стилістичні походження
Visual kei, Kote kei, Korufu kei, західний панк-рок
Походження
1990-ті роки, Нагоя, Японія
Типові інструменти
Гітара, бас-гітара, барабани, клавішні
Споріднені жанри
Важкий метал, готичний метал, альтернатива, індастріал, металкор, хардкор

Найбільш відомі гурти, що працюють за цим напрямком: Silver ~ Rose, Laputa, Merry Go Round, Kein, Lamiel, Phobia, Blast, Gullet (альтернативний рок), The Studs, lynch. (прогресивний метал), Eight (ню-метал), Deathgaze (альтернативний метал, металкор), OZ (металкор), UnsraW та інші.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]