Nesokia indica

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Nesokia indica

Біологічна класифікація
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Гризуни (Rodentia)
Родина: Мишеві (Muridae)
Підродина: Murinae
Рід: Nesokia
Вид: N. indica
Nesokia indica
(Gray, 1830)
Посилання
Вікісховище: Nesokia indica
Віківиди: Nesokia indica
EOL: 1179270
ITIS: 585422
МСОП: 14661
NCBI: 51373

Nesokia indica (Несокія короткохвоста) — вид родини мишевих (Muridae).

Поширення[ред. | ред. код]

Цей дуже поширений вид присутній в Північній Африці (Єгипет), Близькому Сході, в Центральній Азії, Південній Азії та Китаї. Він присутній від рівня моря до принаймні 1600 м над рівнем моря. Веде нічний і наземний спосіб життя. Живе в тропічних і субтропічних сухих листяних лісах, серед чагарників, луках, ріллі, пасовищах, плантаціях.

Поведінка[ред. | ред. код]

Тварина створює велику кількість нір і тунелів. Глибина може бути до 60 см, довжина до 9 м, площа до 120 м2. Одна камера вистелена рослинністю для гніздування. Період вагітності, як вважають, близько 17 днів. Може давати три приплоди на рік, від 3 до 5 дитинчат в кожному. Харчується травами, зерном, коренеплодами і культурними фруктами і овочами. Має багато хижаків, в тому числі це шакали, лисиці, очеретяні коти, тхори, ласки, змії та домашніх коти і собаки.

Фізичні характеристики[ред. | ред. код]

Коричневого кольору на верхній частині тіла, світліший — на нижній частині, іноді з білою плямою на горлі. Має довге, густе і м'яке хутро в зимовий час, але коротку, рідкісну щетину в літній час. Лапи широкі, передні мають чотири функціональні пальці, задні лапи — мають п'ять, кожен з сильними, майже прямими кігтями.

Посилання[ред. | ред. код]