Nightcore

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Nightcore — норвезька група, що складається із Томаса Нільсена і Стефена Содерхольма. Змішуючи техно і танцювальну музику, вони створили більш швидку і веселу мелодію. Їх назва Nightcore, і це означає, що вони з'являються вночі і змушують цілу ніч танцювати.

Назва походить від норвезького музичного дуету «Nightcore», який випустив зміщені за висотою тону версії пісень у стилі транс і євроданс. Nightcore також часто асоціюється і супроводжується аніме та культурою отаку, оскільки на YouTube є багато мініатюр реміксів на nightcore, що містять аніме-персонажів та анімацію.

На початку 2020-х років nightcore, під назвою «sped-up», набув значної популярності завдяки TikTok, де багато прискорених версій старих пісень переглянули мільйони разів.[1][2] У свою чергу, великі звукозаписні лейбли побачили у пришвидшених версіях популярних пісень відносно дешеву можливість популяризувати старі пісні.[3][4] Вони або почали випускати три версії (звичайну, прискорену та сповільнену) треку одночасно (наприклад, «Bad Habit» Стіва Лейсі),[5] або почали курувати популярні плейлисти Spotify для прискорених версій хітів, випущених саме на їхньому лейблі (як, наприклад, Warner Music Group).[6]

Біографія[ред. | ред. код]

Томас і Стефен народилися в 1986 році. Музична кар'єра розпочалася зі шкільного фестивалю в 2002 році. Шляхом змішування музики за допомогою Dance eJay, був створений альбом «Energized». Це сподобалося авторам і вони почали змішувати сумні любовні пісні в більш веселі. Декілька компакт дисків вони роздали друзям для задоволення. Потім хтось (до цього часу так і невідомо) завантажив декілька треків в інтернет, зокрема, YouTube. Після цього виходять і інші їхні альбоми «Summer Edition 2002», «L'Hiver» (2003), «Caliente» и «Sensación» (2003). Після десяти років мовчання виходять два їхні трека «Astral Plane» (2011) і різдвяна пісня «All I Want For Christmas Is You» (2011).

Дискографія[ред. | ред. код]

  • Energized
  • Summer Edition 2002
  • L'hiver
  • Caliente
  • Sensaciòn

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Campbell, Erica (Jan 17, 2023). Sped up songs: why are music fans becoming captivated by quick TikTok hits?. NME. 
  2. George, Cassidy (20 червня 2023). TikTok Is Filled With Sped-Up Remixes. Two Norwegians Pioneered Them.. New York Times. 
  3. Murray, Conor (Jan 18, 2023). Why Sped-Up Music—From SZA, Steve Lacy And Many More—Took Over TikTok And Became A Key Marketing Strategy. Forbes. 
  4. Carman, Ashley (12 травня 2023). Why Warner Music Operates a Covert Spotify Remix Account. Bloomberg News. 
  5. Campbell, Erica (Jan 17, 2023). Sped up songs: why are music fans becoming captivated by quick TikTok hits?. NME. 
  6. Leight, Elias (14 березня 2023). With Sped-Up Songs Taking Over, Artists Feel the Need for Speed. Billboard. 

Посилання[ред. | ред. код]