Ontario Knife Company

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ontario Knife Company
Тип бізнес і організація[1]
Галузь виробництво ножів та спеціального спорядження
Засновано 1889 Наполі (Нью-Йорк), США
Засновник(и) Вільям Енсворт, Чарльз Брейс та Вільям Модслі
Штаб-квартира США Франклінвіль, Нью-Йорк, США
Ключові особи Денеб Піроун
Продукція ножі, мачете, стропорізи, сокири, медичні інструменти та ін.
ontarioknife.com
CMNS: Ontario Knife Company у Вікісховищі

Ontario Knife Company або OKC — американський виробник ножів та інших знарядь праці, медичних інструментів, холодної зброї та спорядження.

Історія[ред. | ред. код]

Товариство «Ontario Knife Company» було засновано у 1889 році Вільямом Енсвортом, Чарльзом Брейсом та Вільямом Модслі у містечку Неаполь, штат Нью-Йорк. Назване в честь округу Онтаріо, що знаходиться недалеко від однойменного озера у цьому ж штаті. Розповсюджена думка що компанія має відношення до провінції Онтаріо у Канаді є хибною.

Перші ножі виготовлялися на точильному камені який приводився у дію водяним колесом та продавалися у ручному візку в сусідніх населених пунктах. Згодом компанія викупила лісопилку, яка була переобладнана для потреб виробництва. 12 серпня 1902 року товариство було офіційно зареєстровано, виробництво перенесли до міста Франклінвіль, округ Каттароґус, де воно знаходиться по сьогоднішній день. У 1904 відбулося злиття з місцевою компанією «Empire State Cutlery Company», яка також займалася виготовленням ножів. У 1914 році була побудована будівля яка використовується до сьогоднішнього часу.[2]

Діяльність[ред. | ред. код]

Головним напрямком діяльності компанії є виробництво ножів господарсько-побутового призначення (найвідоміший Ontario Rat 1) та холодної зброї, яку вона поставляє американській армії. Багнет OKC-3S для автоматичної гвинтівки M16 взятий на озброєння у 2003 році та використовується до сьогоднішнього часу морською піхотою США.[3]

Також компанія виготовляє ножі сільськогосподарського призначення, кухонні ножі(«Old Hickory»), сокири, мачете, стропорізи та медичні інструменти («Scimed»).

Багнет OKC-3S

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.moma.org/collection/artists/11062
  2. Our History.Ontario Knife Company [Архівовано 7 лютого 2014 у Wayback Machine.], Історія компанії (англ.).
  3. New multi-purpose knife replaces old bayonet.Military Advantage [Архівовано 1 лютого 2014 у Wayback Machine.], Новий багатофункціональний ніж замінить старий багнет (англ.).