Parastrellus hesperus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Pipistrellus hesperus)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Parastrellus hesperus
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Лиликові (Vespertilionidae)
Триба: Perimyotini
Рід: Parastrellus
Hoofer et al., 2006
Вид:
P. hesperus
Біноміальна назва
Parastrellus hesperus
(H. Allen, 1864)
Синоніми

Pipistrellus hesperus

Parastrellus hesperus — вид рукокрилих ссавців із родини лиликових.

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Країни проживання: Мексика, Сполучені Штати Америки (Аризона, Каліфорнія, Колорадо, Айдахо, Невада, Нью-Мексико, Оклахома, Орегон, Техас, Юта, Вашингтон). Мешкає в різноманітних місцях проживання. Через високу частку білка в раціоні, аридні умови проживання і подальший високий рівень втрат води, цей нетопир зазвичай живе поруч з джерелом води. Протягом дня спочиває переважно в ущелинах скель, хоча ці кажани також можуть бути знайдені в будівлях, під скелями, і в густих заростях осоки. Зимує в шахтах, печерах і ущелинах скель.

Морфологія[ред. | ред. код]

Він має розмах крил 190—215 мм, а довжина тіла 62-80 мм. У середньому, самиці трохи більші за самців цього виду. Колір варіюється від білого й блідо-жовтого до темно-коричневого — темніші вищі й світліші нижчі. Обличчя, вуха, ноги і крилові мембрани, як правило, дуже темні, майже чорні. Волосяний покрив досягає 3-4 мм в довжину і є м'яким. Крила короткі та широкі.

Поведінка[ред. | ред. код]

Починає вилітати на полювання дуже рано у вечірні години. Літає повільно. Це комахоїдний кажан. Впадає в сплячку, коли погода стає холодною або зменшуються продукти харчування. Однак, окремі члени цього виду іноді з'являються в зимові місяці для полювання. Зазвичай Pipistrellus hesperus зимує поодинці.

Відтворення[ред. | ред. код]

Самиці народжують своїх дитинчат в червні. Як правило, народжується два малюка, але може бути тільки один. Матері ростять своїх дітей поодинці або невеликими материнськими колоніями не більше десятка кажанів. Молодь, як правило, стає здатною до польоту за 2-3 тижні після народження.

Посилання[ред. | ред. код]