Pizzicato Five

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Pizzicato Five»
логотип
Основна інформація
Жанр альтернативний рок, J-Rock, поп, електропоп, хаус
Роки 19842001
Країна Японія Японія
Місто Токіо
Лейбл Японія contemode
Склад Maki Nomiyad, Yasuharu Konishid, Keitarō Takanamid, Ryō Kamomiyad, Shigeo Miyatad і Takao Tajimad
Колишні
учасники
Конісі Ясухару, Номіе Макі

Pizzicato Five у Вікісховищі

Pizzicato Five — японська Shibuya Kei група. Pizzicato Five (Піцикато п'ять) — японський попдует. Утворений в 1984 році Конісі Ясухару і Номіе Макі. Популярний у Японії дует за час свого існування встиг випустити близько сорока записів, що незмінно потрапляли в списки найкращих танцювальних хітів Країни висхідного сонця. Деякі з робіт Pizzicato Five знайшли «платиновий» статус. Артисти часто з'являлися на телебаченні, проповідуючи свій оригінальний стиль в музиці, одязі й житті.

Подробиці[ред. | ред. код]

У середині 1990-х група провела вельми успішне турне по Європі та Америці, завоювавши собі чимало нових шанувальників серед жителів Старого і Нового Світу. У 1997 році музиканти випустили диск «Happy End Of The World», повністю складений з оригінального матеріалу на основі брейкбіта. Ураганно-танцювальний зміст альбому було інспіровано багатим інтернаціональним діджейским досвідом Конісі Ясухару, а особливий екзотичний колорит пісням додало повернення Номії Макі до співу японською мовою.

У 1998 році лейбл «Matador Records» на базі численних «limited-edition» вирішив випустити реміксовий альбом Pizzicato Five «Happy End Of You» і на одному диску зібрав дуже строкатий натовп музикантів зі світу хіп-хопу, попмузики, брейкбіта, джангла, техно і індастріела: The Automotor, 808 State, Daddy-O, DJ Dara, GusGus, High Llamas, Oval, John Oswald, St. Etienne, Momus[en], DJ Shooter, Дімітрі фром Періс, Daniel Miller і Gareth Jones. Запис вийшов в цілому дещо абстрактним і розмитим, в ньому був відсутній екзотичний родзинковий присмак і частинки танцювального адреналіну.

Учасники гурту[ред. | ред. код]

  • Конісі Ясухару
  • Номіе Макі

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]