Platyrrhinus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Platyrrhinus

Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Листконосові (Phyllostomidae)
Рід: Platyrrhinus
(Saussure, 1860)
Види

див. текст

Посилання
Вікісховище: Platyrrhinus
Віківиди: Platyrrhinus
EOL: 13748
ITIS: 631366
NCBI: 27657
Fossilworks: 159134

Platyrrhinus — рід родини листконосові (Phyllostomidae), ссавець ряду лиликоподібні (Vespertilioniformes, seu Chiroptera).

Опис[ред. | ред. код]

Довжина голови й тіла від 48 до 98 мм, хвіст відсутній, довжина передпліччя між 36 і 64 мм. Eisenberg (1989) навів такі середні значення маси тіла: P. aurarius 34 гр, P. umbratus 24 гр, P. brachycephalus 15 гр, P. helleri 14 гр. La val & Fitch (1977) повідомили, що середня вага P. vittatus 54.7 грамів у Коста-Риці. Забарвлення зазвичай темно-коричневе або чорне. Морда коротка і злегка витягнуті, очі відносно великі. Є дві коричнево-жовті або білі смуги на лиці. Біла смуга простягається по центру спини. Зубна формула: 2/2, 1/1, 2/2, 3/3 = 32. Каріотип: 2n = 30; FN = 56.

Поширення[ред. | ред. код]

Населяє Центральну і Південну Америку від пд. Мексики і Карибського моря до Болівії, Парагваю, Уругваю та пд-сх Бразилії. Основними місцями проживання є тропічні ліси і гірські ліси, від рівня моря до 2250 м.

Поведінка[ред. | ред. код]

Раціон складається в основному з фруктів. Деякі види також харчуються комахами і нектаром. У невеликих групах від 3 до 10 тварин, ці кажани живуть в дуплах дерев, печерах, будівлях або наметоподібних структурах, які вони виробляють з великого листя. Є розповсюджувачами насіння плодоносних дерев і таким чином відіграють важливу роль в регенерації лісів і колонізації нових районів цими рослинами.

Види[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]