QBE Україна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
QBE Україна
англ. QBE INSURANCE GROUP LIMITED[1]
Тип Публічна компанія
Форма власності public company limited by sharesd
Галузь Страхування
Гасло Експерт зі страхування вашого бізнесу
Засновано 1998
Штаб-квартира Україна Україна Київ
Ключові особи Олег Сосновський
(Генеральний директор)
Святослав Ярошевич
(Керівник департаменту андеррайтингу)
Ігор Верич
(Менеджер з регіонального розвитку)
Продукція Генеральний поліс
Співробітники 14 000 осіб (2024)[2]
www.qbeeurope.com/ukraine

QBE Україна[ред. | ред. код]

«QBE Україна» (представляє міжнародну групу QBE Insurance Group) – це перша міжнародна страхова компанія в Україні. Вона почала свій бізнес в Україні у 1998 році. «QBE Україна» займається 25 видами класичного страхування, спеціалізується на корпоративному страхуванні великого та середнього бізнесу, зокрема на страхуванні усіх видів майна – індустріальних, комерційних об’єктів, будівельних проектів, вантажоперевезень морським та наземним транспортом, автомобільної та спецтехніки усіх видів.

«QBE Україна» має репутацію однієї з провідних та найнадійніших страхових компаній на українському ринку.[3] Завдяки приналежності до міжнародної групи «QBE Україна» має належні ресурси для страхового покриття найдорожчих об’єктів найбільших корпорацій України. Компанія є одним із найбільших морських перестрахувальників українських компаній через свій підрозділ British Marine, а також одним із найбільших авіаційних андерайтерів через синдикат 5555.

30 жовтня 2015 року була закрита угода з продажу компанії канадській фінансовій групі Fairfax. Новий бренд матиме назву Colonnade Ukraine, a Fairfax company.

Керівництво[ред. | ред. код]

Генеральний директор - Святослав Ярошевич. Менеджер з регіонального розвитку - Ігор Верич.

Політика компанії[ред. | ред. код]

Ключовими принципами діяльності «QBE Україна» є якісний андерайтинг та консервативна інвестиційна політика – це забезпечує належний обсяг резервів, достатній для гарантування своєчасних виплат за всіма зобов’язаннями.

«QBE Україна» надає послуги страхування переважно за участю страхових посередників – брокерів. Це сприяє підвищенню якості страхових послуг для клієнтів, а також допомагає максимальному розповсюдженню страхових продуктів компанії по всій території країни.

Страховий портфель[ред. | ред. код]

Структура портфеля QBE Україна

«QBE Україна» займається 25 видами класичного страхування, наприклад:

  • Моторне страхування
  • Страхування майна
  • Страхування відповідальності
  • Страхування вантажоперевезень
  • Страхування від нещасних випадків
  • Обов’язкове страхування відповідальності
  • Страхування будівельних об’єктів та споруд
  • Страхування спецтехніки
  • Страхування бізнес-ризиків
  • Страхування професійної відповідальності


Фінансові результати[ред. | ред. код]

Річні фінансові показники «QBE Україна»

У тис. грн. 2011 2010 2009 2008 2007
Зібрані страхові премії 72 769 79 193 78 385 68 742 53 828
Страхові виплати 24 443 33 625 19 648 43 725 10 400
Активи 100 101 91 401 94 569 79 073 68 473
Чистий прибуток 847 (-13 456) 9500 29 047 (-9 564)

Web-продукти[ред. | ред. код]

Компанія розробила і впровадила в кінці 2010 року web-платформу, що дозволяє партнерам компанії - страховим посередникам - працювати з продуктами «QBE Україна» в режимі віддаленого доступу через мережу інтернет. На додаток до ключових вигод використання платформи - таких як доступність з будь-якого куточка світу, гнучкість умов страхування при наявності оптимальної вибірки параметрів, істотна економія часу на оформлення поліса та ін. - даний спосіб управління страховим полісом дозволяє скоротити адміністративну складову продукту вдвічі.[4] Серед web-продуктів компанії «QBE Україна»: моторне страхування (КАСКО, страхування відповідальності, страхування від нещасного випадку); майнове страхування (страхування вогневих ризиків); страхування НС (обов'язкові види страхування НС, добровільні види страхування НС: корпоративні та особисті); обов'язкове страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів (ОСАГО), страхування для юридичних осіб - малого та середнього бізнесу, з оборотом до 100 млн грн. Сьогодні web-платформа охоплює близько 40 партнерів та 200 користувачів. Це забезпечує зростання клієнтської мережі «QBE Україна» на 40% в таки містах, як Київ, Дніпропетровськ, Донецьк, Одеса, Харків, Львів, Запоріжжя та ін. За підсумками 2011 р., онлайн поліси склали 10% від загального обсягу продажів компанії.[5]

Додаткові матеріали[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www2.asx.com.au/markets/trade-our-cash-market/directory
  2. https://www.qbe.com/us/about-qbe
  3. Рейтинг журналу Фокус "Найнадійніші страхові компанії". Архів оригіналу за 11 травня 2012. Процитовано 21 березня 2012.
  4. СК «QBE Украина» развивает новые технологии продвижения страховых продуктов
  5. СК "QBE Україна" развивает онлайн-страхование[недоступне посилання з червня 2019]