R4: Ridge Racer Type 4

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
R4: Ridge Racer Type 4
Розробник Namco
Видавець Namco
Жанр(и) Перегони
Платформа PlayStation
Дата випуску 3 грудня 1998
Режим гри багатокористувацька гра і однокористувацька гра
Вік. обмеження ESRB: E
Ridge Racer

R4: Ridge Racer Type 4 — четверта відеогра з серії Ridge Racer на PlayStation, вийшла в продаж 3 грудня 1998.

На відміну від деяких інших ігор в серії, ця гра розроблялась тільки для домашньої консолі, і не має версії ігрових автоматів.

Це остання гра із серії Ridge Racer яка була випущена для PlayStation. В грі є 8 гоночних трас і 321 транспортних засобів, з яких всі є вигаданими. Ця гра була однією з перших ігор на PlayStation, яка мала потужну візуальну глибину. Також це перша гра з серії Ridge Racer, на якій є функція поділу екрана на два режими.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Основний режим гри «Grand Prix», де гравці можуть взяти на себе роль гонщика вигаданих «Перегонів Гран-прі 1999 року». Гран-прі ділиться на 4 етапи: 2 кваліфікаційні траси, 2 чверть-фінальні, 3 півфінальні і одну фінальну гонку, яка проходить напередодні нового 1999 року — між якими гравець отримує або новий автомобіль, зовнішній вигляд яких залежить від місця в перегонах.

Для того, щоб розблокувати кожен з автомобілів, гравець повинен пройти Гран-прі кожною з компаній і фірм.

До R4 увійшли два різновиди автомобілів: дрейфуючі (автомобіль ковзає при гальмуванні на поворотах) і недрейфуючі (автомобіль не ковзає при гальмуванні на поворотах, гальмує).

Гоночні команди[ред. | ред. код]

  • Dig Racing Team (США) — команда працює на чолі з Робертом Крісманом, ця організація переживає важкі часи, після того, директор команди урізав фінансування. Ця група є експертом з налаштувань автомобілів, але складність проходження гри вибравши цю команду — найважче.
  • Pac Racing Club (Японія) — новостворена команда на чолі з Шінджі Язакі, що роблять свої автомобілі на помірному рівні, команда ідеально підходить для середнього рівня гравців.
  • Racing Team Solvalou (Італія) — елітна компанія на чолі з харизматичним Енкі Гілбертом. Команда домінує у «Перегонах Гран-прі 1999 року». Автомобілі цієї компанії відрізняються найвищою максимальною швидкістю з-поміж віх команд.
  • R.C Micro Mouse Mappy (Франція) — компанією керує жінка на ім'я Софі Шевальє, що прийшла на зміну своєму хворому дідусю. Команда ідеально підходить для початківців, автомобілі легше контролювати, ніж у інших команд але швидкість автомобіля на найнижчому рівні. Компанія цікава своєю незвичайною штаб-квартирою, яка розташована усередині гаража.
В грі, траса Out of Blue

Гоночні траси[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]