RTVi

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
RTVi
Країна Росія Росія
Гасло «Телеканал, що говорить на весь світ російською!»
(рос. Телеканал, говорящий на весь мир по-русски!)
Зона мовлення міжнародне
Власник(и) Руслан Соколов
Керівник(и) Генеральний директор — Ніна Лепченко
Заснована 1997 року
Інтернет rtvi.com

RTViАр-ті-ві-ай», розшифровується як «Російське міжнародне телебачення», рос. Русское международное телевидение, англ. Russian TeleVision International; до 2002 року — «НТВ-Інтернешнл», рос. НТВ-Интернешнл[1]) — міжнародний російськомовний телеканал, який мовить у Казахстані, Молдові, Грузії, країнах Балтії, Німеччині, Ізраїлі, Великій Британії, Іспанії, США, Канаді, Австралії та низці інших. Канал є наступником старого НТВ і ТВ6. Загальна аудиторія телеканалу RTVi становить близько 25 млн осіб. У Росії програми RTVi доступні через супутникове мовлення та в деяких кабельних телевізійних мережах.

Засновником телеканалу є Володимир Гусинський.

Заборона в Україні[ред. | ред. код]

6 березня 2020 року Нацрада з питань ТБ і радіомовлення на півроку заборонила трансляцію каналу в Україні за порушення законів щодо популяризації чи пропаганди держави-агресора, а також за участю персон, які внесені до переліку осіб, що створюють загрозу безпеці України[2]. Зокрема, рада визнала зміст програми RTVI, що має юрисдикцію Іспанії такою, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законам України[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. В России создается мультимедийный проект «Эхо» [Архівовано 14 лютого 2011 у Wayback Machine.]. NEWSru.com. 15.04.2002 (рос.)
  2. Україна тимчасово припинила ретрансляцію телеканалу RTVI. Радіо Свобода (укр.). Архів оригіналу за 23 липня 2019. Процитовано 23 липня 2019. 
  3. В Україні заборонили трансляцію телеканалу RTVI. РБК-Украина (рос.). Архів оригіналу за 7 березня 2020. Процитовано 7 березня 2020. 

Посилання[ред. | ред. код]