Rappin' 4-Tay

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ентоні Форте
Anthony Forté
Основна інформація
Дата народження 2 березня 1968(1968-03-02) (56 років)
Місце народження Сан-Франциско, Каліфорнія
Роки активності 1988-наші дні
Громадянство Сполучені Штати Америки
Професія Репер
Інструменти вокал[d]
Жанр хіп-хоп, G-Funk, West Coast Hip Hop
Псевдоніми Rappin' 4-Tay
Співпраця 2Pac, LiL' Gang$ta, MC Breed, Too Short, Mac Dre
Лейбл

Chrysalis/EMI Records

Noo Trybe/Virgin/EMI Records
http://rappin4tay.wordpress.com

Ентоні Форте (Anthony Forté) (народився 2 березня 1968 року), більш відомий під сценічним псевдонімом Rappin' 4-Tay, - американський репер з Сан-Франциско, Каліфорнія, найкраще відомий завдяки спільним роботам із Тупаком Шакуром.

Музична кар'єра[ред. | ред. код]

4-Tay дебютував на альбомі виконавця Too Short Life Is...Too Short, одразу після школи. Згодом він був заарештований за наркоторгівлю і приговорений до 10 місяців ув'язнення.[1] Після виходу з тюрми у 1991 Форте випускає дебютний альбом під назвою Rappin' 4-Tay Is Back, та в 1994 Don't Fight the Feelin', який включав у себе хіт "Playaz Club" (який містив семпли "Private Number" Уілліама Белла та Джуді Клей. Сингл потрапив на 36 сходинку чарту Billboard Hot 100), "Dank Season" за участі Seff Tha Gaffla, та "I'll Be Around" (номер 39 на Billboard Hot 100). [2].

Одна з найвідоміших робіт виконавця, яка принесла йому славу, це композиція "Only God Can Judge Me", записана у 1996 Тупаком Шакуром спільно з Rappin' 4-Tay. Вона була включена до альбому All Eyez on Me Шакура. 4-Tay також був членом супергурту з Сан-Франциско T.W.D.Y. у 1999.

У 1990-х Rappin' 4-Tay тримається у ротації, проте з поступовим занепадом джи-фанку дещо переорієнтується на локальну хіп-хоп сцену.

Теми пісень 4-Tay переважно стосуються соціальної нерівності, криміналу на вулицях і бідності.

Дискографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. allmusic ((( Rappin' 4-Tay > Biography )))
  2. RAPPIN' 4-TAY FEAT. THE SPINNERS - I'LL BE AROUND (SONG). Charts.org.nz. Архів оригіналу за 18 квітня 2014. Процитовано 13 жовтня 2013. 

Додаткові посилання[ред. | ред. код]