Ring of Honor

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ring of Honor
Дата заснування 2002
Спеціалізація Професійний реслінг
Розташування Бристоль, штат Пенсильванія, США
Засновник Роб Файнштейн
Гейб Сапольскі
Власник(и) Тоні Хан
Офіційний вебсайт Офіційний сайт

Ринг Честі (англ. Ring of Honor) — американська професійна федерація реслінгу, яку в 2002 році заснували Роб Файнштейн і Гейб Сапольскі. З 2002 по 2011 рік федерація належала Кері Сілкіну, в травні 2011 року була продана Sinclair Broadcast Group, а 2 березня 2022 на щотижневику AEW Dynamite власник компанії Тоні Хан оголосив, що купує ROH у Sinclair Broadcast Group, включно з її брендовими активами, інтелектуальною власністю та відеотекою.[1]

В основному ROH проводить свої шоу на території Середнього Заходу і на східному узбережжі Північної Америки. Також шоу проводяться на західному узбережжі, у Великій Британії, Канаді та Японії. У число щорічних шоу входять Death Before Dishonor, Glory by Honor і Final Battle (останнє шоу року). Survival of the Fittest і Tag Wars проводяться один раз на два роки.

У 2008 році федерація взяла участь у фільмі Реслер. Бій між Ренді Робінсоном (Міккі Рурк) і Аятолла (Ернест Міллер) організовували саме ROH. Кілька борців федерації, включаючи Найджела Макгіннесса і Антоніо Сезаро також взяли участь у фільмі.

Історія Ring of Honor[ред. | ред. код]

У квітні 2001 року після закриття Extreme Championship Wrestling, касети яких поширювала RF Video, її президент Роб Фейнштейн вирішив створити свою федерацію реслінгу і таким чином через свою компанію продавати касети і DVD. Перше шоу відбулося 23 лютого 2002 в Філадельфії, штат Пенсільванія на колишній домашній арені ECW. У карді шоу було 9 матчів, включаючи бій між Едді Герреро і Супер Крейзі за титул Інтерконтинентального чемпіона у важкій вазі IWA, а також бій між Браяном Деніелсоном, Крістофером Деніелс і Лоу Кі (згодом всіх троє стали відомі як «Батьки-засновники ROH») .

У перший рік своєї роботи ROH проводив свої шоу в основному на північному сході США. У 2003 році федерація поширилася і на інші регіони країни, а пізніше ROH розпочала співпрацю і проводити спільні шоу з Frontier Wrestling Alliance (Лондон, Англія).

У 2004 році трапився скандал за участю президента ROH Роба Файнштейна, його звинувачували спробі розбещення неповнолітнього через інтернет. Після опублікування матеріалів справи в ЗМІ, Файнштейн покинув керівні пости в RF Video і ROH, а федерація реслінгу TNA розірвала угоди з ROH по спільному пошуку талантів. У підсумку Дуг Джентрі купив частку Файнштейна у федерації, а потім продав його Кері Сілкіну.

Влітку 2007 року в ході туру по Японії ROH провів спільні шоу з Pro Wrestling Noah (16 липня) в Токіо і Dragon Gate (17 липня) у місті Осака. Після цього, ROH стала першою американською федерацією, в якій усіма титулами володіли неамериканські реслери.

У травні 2007 Ring of Honor підписали свій перший контракт на трансляції pay-per-view з G-Funk Sports & Entertainment. Перше pay-per-view називалося Respect is Earned, було записано 12 травня 2007 і показано 1 липня 2007 року на каналі Dish Network. 26 жовтня 2008 компанію залишив її головний Букер Гейб Сапольскі, а на його місце прийшов Адам Пірс.

26 січня 2009 ROH оголосила про підписання контракту на показ щотижневого шоу з компанією HDNet Fights. Перші записи пройшли 28 лютого і 1 березня на Асілум Арені в Філадельфії. Після року показу ROH на ТБ компанія оголосила про створення нового титулу Телевізійного чемпіона ROH. Першим володарем титулу став Едді Едвардс переміг у фіналі турніру Дейві Річардса. 11 січня 2011 контракт на показ шоу закінчився.

15 серпня 2010 головний букер компанії Адам Пірс був звільнений, а на його місце був найнятий Хантер Джонстон, відомий як Деліріус. 8 вересня 2010 ROH і Ohio Valley Wrestling анонсували робочу угоду між двома компаніями.

21 травня 2011 Sinclair Broadcast Group оголосила про придбання Ring of Honor. Колишній власник ROH, Кері Сілкін, залишився в компанії на виконавчій посаді.

2 березня 2022 Тоні Хан, співвласник All Elite Wrestling, оголосив про придбання Ring of Honor.

Чемпіонства компанії[ред. | ред. код]

Чемпіони компанії станом на 27 серпня 2023
Титул Поточний чемпіон Чемпіонство Дата виграшу Шоу Попередній чемпіон
Чемпіонство світу ROH Клаудіо Кастаньолі Друге 10 грудня 2022 Final Battle (2022) Кріс Джеріко
Телевізійне Чемпіонство ROH Самоа Джо Перше 13 квітня 2022 AEW Dynamate #132 Мінору Сузукі
Чисте Чемпіонство ROH Кацуйорі Шибата Перше 31 березня 2023 Supercard of Honor (2023) Вілер Юта
Командне чемпіонство світу ROH Better Than You Bay Bay Перше 27 серпня 2023 All In London - Zero Hour Aussie Open
Командне чемпіонство світу серед тріо ROH The Mogul Embassy Перше 10 грудня 2023 Final Battle (2022) Далтон Кастл та The Boys
Жіноче чемпіонство світу ROH Афіна Перше 10 грудня 2022 Final Battle (2022) Мерседес Мартінез

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Konuwa, Alfred. Tony Khan Announces Purchase Of Ring Of Honor. Forbes (англ.). Процитовано 27 липня 2023.