Rock Bottom Remainders

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Rock Bottom Remainders
Основна інформація
Жанри Рок-н-рол
Роки 19922012
Країна США США
Місто Каліфорнія
www.rockbottomremainders.com

Rock Bottom Remainders — це американський музичний гурт, що грає в стилі рок-н-рол. До його складу входять письменники, більшість з яких є музикантами-початківцями та авторами популярних англомовних книг, журналів та газет. Гурт вибрав собі насмішкувату/самоіронічну назву, що походить від видавничого терміну «залишкова книга» (англ. «remaindered book»). Він означає розпродаж книжкових залишків. Своїми концертами члени гурту зібрали 2 млн доларів на доброчинність.

Серед членів гурту були Дейв Баррі, Стівен Кінг, Емі Тан, Синтія Хеймел, Сем Баррі, Рідлі Пірсон, Скот Туров, Джоел Селвін, Джеймс Макбрайд, Мітч Елбом, Рой Блаунт-молодший, Барбара Кінгсолвер,[1] Роберт Фулум, Метт Ґрейнінґ, Тед Бартімус, Грег Айлз, Арон Ралстон[2] та поважна членкиня Майя Енджелоу[3]. До гурту також входили такі професійні музиканти як мульти-інструменталіст (та автор) Ел Купер, барабанщик Джош Келлі, гітарист Роджер МакҐуін та саксофоніст Еразмо Пауло. Засновниця гурту Кеті Камен Голдмарк[4] померла 24 травня 2012 року.[5]

Історія[ред. | ред. код]

Гурт був заснований Кеті Камен Голдмарк у 1992 році.[4] У той час Кеті була музиканткою, чиєю основною роботою була публіцистика.[4] Завдяки цьому вона зустріла багатьох плідних авторів.[4] Одного дня, коли вона роз'їжджала на машині з одним з авторів, їй на думку прийшло створити з них музичний гурт. Ця ідея прижилася.[4] Перший виступ відбувся в 1992 році на з'їзді Американської асоціації книготорговців в Анахаймі, штат Каліфорнія. Щоденна газета The Washington Post у своєму огляді на концерт назвала його «найбільш просунутим музичним дебютом з часів The Monkees».[6]

The Remainders також зіграли на відкритті Зали слави рок-н-ролу у Клівленді, штат Огайо в 1995 році.[7]

У квітні 2010, вони почали Словниковий Тур (Wordstock Tour) представлений Фондом Пірстон та сайтом «Ми даємо книги» (We Give Books), зібрані кошти пішли на благодійність для дітей та шкіл Гаїті.

Свій останній концерт гурт дав 23 червня, 2012 р. На щорічній конференції Американської бібліотечної асоціації в Анахаймі, де вони дали свій перший концерт за 20 років до того. Захід, одним зі спонсорів якого була компанія ProQuest, зібрав гроші для стипендій на бібліотекознавство.[8]

The Remainders востаннє виступали разом 6 серпня 2012 в Пізньому, пізньому шоу з Крейгом Фергюсоном[en], на якому Стівен Кінг та Дейв Баррі були гостями.

У вересні 2014 року було оголошено, що The Remainders об'єднаються для виступу на фестивалі книг у Тусоні, штат Аризона у березні 2015.[9] 15 березня 2015 р. у синдикованому недільному кросворді Мерла Ріглі було посилання на возз'єднання гурту. Кросворд називався «Книжкові примітки» і містив назву гурту та гру слів пов'язану з іменами письменників-членів гурту.[10]

Цитати[ред. | ред. код]

  • «Ми граємо музику так само як Metallica пише романи.» — Дейв Баррі
  • «Я взяв одну з двох гітар, які я використовував, і перед самим початком виступу Стівен Кінг поплескав мене по плечу і сказав: „У нас є особливий гість“. Я обернувся і там був Брюс Спрінґстін. Я досі не знаю, як він опинився там. Я не вірю, що він книготорговець. Все, що я знаю, він підняв іншу гітару. Мою гітару. „Брюсе, — сказав йому я, — Ви знаєте гітарну партію з пісні Gloria?“ Це так само, якби я запитав Джеймса Міченера, чи знає він, як пишеться його ім'я.» — Дейв Баррі
    • «Ваш гурт не такий вже і поганий. Але і не досить гарна. Не намагайтеся стати краще, бо ви станете ще одним паршивим гуртом.» — Брюс Спрінґстін
  • «Люди кидають трусики на вас. Звичайно, на моїх автограф-сесіях вони такого ніколи не зроблять» — Метт Ґрейнінґ
  • «Там існує аудиторія і ключ, щоб заштовхнути його в дупу» — Стівен Кінг
  • «Roy насправді придумали термін для нашого жанру музики — важко прослуховувана музика» — Дейв Баррі
  • «Критика більшості людей така ж корисна, як цицьки священника» — Джоел Селвін[11]

Концерти[ред. | ред. код]

Кавери пісень[ред. | ред. код]

  • «Gloria»
  • «If the House is a Rockin’…»
  • «In the Midnight Hour» (The Rock Bottom Remainders виконали цю пісню під час виступу на Пізньому, пізньому шоу з Крейгом Фергюсоном[en]. Ведучий Крейг Фергюсон — автор бестселера Між мостом та річкою — зіграв на барабанах. Перед виступом він пожартував, що єдина причина, чому він хотів написати книжку полягала в тому, що він хотів зіграти в цьому гурті. Дейв Баррі був одним із гостей на шоу)
  • «Louie, Louie» (Метт Ґрейнінґ стверджує, що він використав недвозначну інтерпретацію текстів і Дейв Баррі заявив, що це було настільки брудно, що до конституції США повинні бути внесені поправки, які б заборонили пісню)
  • «Rockaway Beach»
  • «Stand By Me»
  • «These Boots Are Made for Walking»
  • «Wild Thing» (одного разу під час ефіру телешоу Чекайте чекайте… Не кажіть мені![en] Баррі виявив, що ця пісня — їх внутрішній жарт, з тих часів Рой Блаунт-молодший на вокалі завжди не попадає в ноти на словах «Ви рухаєте мене».
  • «You Ain't Goin’ Nowhere»
  • «You Can't Judge a Book by Its Cover»
  • «You May Be Right»
  • «Surfin’ Bird»
  • «Leader of the Pack» виконана у Денвері для мера (в той час) Джона Гікенлупера
  • «Dock of the Bay» з Барбарою Кінгсолвер на вокалі.[12]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Rottenberg, Josh (6 серпня 2012). Stephen King's all-author rock band plays swan song on 'The Late Late Show' -- EXCLUSIVE VIDEO. Entertainment Weekly. Архів оригіналу за 28 січня 2015. Процитовано 30 листопада 2013.
  2. Fujino, Ginny. November 17, 2006 - 'Pink Elephants' benefits Voices for Children Foundation. Blacktie South Florida. Архів оригіналу за 6 січня 2015. Процитовано 30 листопада 2013.
  3. Hellstern, Melissa (14 квітня 2010). The Rock Bottom Remainders: Writers Who Rock for a Good Cause. Oprah.com. Архів оригіналу за 23 березня 2015. Процитовано 30 листопада 2013.
  4. а б в г д McGrath, Charles (4 червня 2007). Rock On, but Hang on to Your Literary Gigs. The New York Times. Архів оригіналу за 7 січня 2015. Процитовано 25 травня 2012.
  5. Green, Lynn (24 травня 2012). Kathi Kamen Goldmark. BookPage. Архів оригіналу за 28 травня 2012. Процитовано 25 травня 2012.
  6. Streitfeld, David (27 травня 1992). Hey! C.C. Writers; Authors Rock 'Em at Booksellers Convention. The Washington Post. Архів оригіналу за червень 10, 2014. Процитовано 30 листопада 2013.
  7. Dave Barry Official Website. Davebarry.com. 4 вересня 1995. Архів оригіналу за 21 вересня 2013. Процитовано 24 червня 2013.
  8. American Library Association (2012). ALA/PROQUEST Scholarship Bash. Архів оригіналу за 6 липня 2012. Процитовано 3 липня 2012.
  9. Band booked: Rock Bottom Remainders reuniting in Tucson. Arizona Daily Star. 13 вересня 2014. Архів оригіналу за 17 вересня 2014. Процитовано 23 вересня 2014.
  10. Архівована копія. Архів оригіналу за 17 березня 2015. Процитовано 24 березня 2015.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  11. King, Stephen, with Dave Marsh, Ridley Pearson, Amy Tan, Dave Barry, Tad Bartimus, Roy Blount, Jr., Michael Dorris, Robert Fulghum, Kathi Kamen Goldmark, Matt Groening, Barbara Kingsolver, Al Kooper, Greil Marcus, Joel Selvin. Mid-life Confidential: The Rock Bottom Remainders Tour America with Three Chords and an Attitude [Архівовано 10 червня 2016 у Wayback Machine.], Hodder & Stoughton, 1994, 448 pages. ISBN 0-340-61754-3
  12. Kingsolver, Barbara. «Confessions of a Reluctant Rock Goddess.» High Tide in Tucson. New York: HarperCollins, 1995.