Rousettus amplexicaudatus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Rousettus amplexicaudatus

Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Підряд: Крилановиді (Pteropodimorpha)
Родина: Криланові (Pteropodidae)
Рід: Rousettus
Вид: Rousettus amplexicaudatus
(É. Geoffroy, 1810)
Ареал виду
Ареал виду
Посилання
Вікісховище: Rousettus amplexicaudatus
EOL: 323422
ITIS: 631667
МСОП: 19754
NCBI: 58083

Rousettus amplexicaudatus — вид рукокрилих, родини Криланових.

Опис[ред. | ред. код]

Мають коричневі або сіро-коричневі тіла, їх голови, як правило, темніші, ніж їх нижні частини. Шерсть коротка, з довшими, іноді жовтими волосками навколо шиї й підборіддя, що найчастіше зустрічається у самців. Самці цього виду значно більші, ніж самиці. Довжина передпліччя від 82.22 до 86.76 мм, довжина тіла в межах від 78 до 87 мм.

Поширення[ред. | ред. код]

Країни поширення: Бруней-Даруссалам, Камбоджа, Китай, Індонезія, Лаос, Малайзія, М'янма, Папуа Нова Гвінея, Філіппіни, Сінгапур, Соломонові Острови, Таїланд, Східний Тимор, В'єтнам. Вид був записаний від рівня моря до 2200 м над рівнем моря. Його можна знайти в різних типах місць проживання, у тому числі вторинних лісах, сільськогосподарських угіддях, фруктових садах і узліссях. Він присутній, але менш поширений в первинних вологих тропічних лісах.

Поведінка[ред. | ред. код]

Це колоніальний, печерний вид, який утворює колонії з кількох тисяч тварин. Вони можуть подорожувати на великі відстані щоночі (до 25 км), в пошуках плодів. R. amplexicaudatus споживають нектар і пилок. Коли сезон, ці кажани також харчуються м'якими стиглими фруктами. Rousettus — єдиний рід криланових Старого Світу з ехолокацією.

Вид народжує дітей два рази в рік, вони розмножуються в період з грудня по січень, а також у травні й червні. Перше дітонародження охоплює березень і квітень; другий період пологів — у серпні й вересні. Період вагітності становить 150 днів, лактація — 60 днів.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Найбільша загроза для них виходить від людей, це руйнування печер за рахунок туризму і освоєння земель, на них також полюють на їжу. Він присутній в ряді природоохоронних територій.

Джерела[ред. | ред. код]