Король шаман

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Shaman king)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Король шаман
Обкладинка DVD-видання з Йо (зліва) та Анною (справа)
シャーマンキング
Shāman Kingu
Жанрпригоди[1], надприродне[2]
Аудиторіясьонен
Манґа
АвторТакеі Хіроюкі
Видавець
Інші видавціАвстралія Madman Entertainment
СШАКанадаViz Media (раніше),
Kodansha USA (зараз)
Імпринт
  • Jump Comics
  • (оригінальне танкобон-видання)
  • Magazine Edge KC
  • (видання Kodansha)
ЖурналWeekly Shōnen Jump
Період випуску30 червня 1998 — 30 серпня 2004
Кількість томів
  • 32 (оригінальне танкобон-видання)
  • 35 (видання Kodansha)
Телевізійний аніме-серіал
РежисерСейдзі Мідзусіма
СтудіяXebec
МережаTV Tokyo
Інші мережіУкраїна QTV[3]
Період показу4 липня 2001 — 25 вересня 2002
Кількість серій64
Манґа
Funbari Poem
АвторТакеі Хіроюкі
ВидавецьShueisha
Інші видавціАвстралія Madman Entertainment
СШАКанадаViz Media (раніше),
Kodansha USA (зараз)
ЖурналAkamaru Jump
Період випуску15 червня 2003 — 15 вересня 2004
Телевізійний аніме-серіал
РежисерФурута Дзьодзі
СценаристЙонемура Сьодзі
КомпозиторХаясі Юкі
СтудіяBridge
ЛіцензіатNetflix (стриминг)
Період показу1 квітня 2021 — 21 квітня 2022
Кількість серій52

Король шаман[3] (яп. シャーマンキング Ся:ман Кінгу, англ. Shaman King) — манґа Хіроюкі Такеі, що виходила від 1998 до 2004 року у щотижневому журналі Shonen Jump, а також її аніме-адаптація, створена студією Xebec у співпраці з TV Tokyo. Крім того, за мотивами твору випущено безліч відеоігор, колекційна карткова гра та різноманітні додаткові товари.

Спочатку видавництво Shueisha випустило манґу в 32 томах, в яких історія залишалася незавершеною, але в ході Festa 2008 було оголошено про новий кандзебан — видання всієї серії. Нова версія — Shaman King Kanzen-Ban — вийшла в 27 томах, але включала в себе додаткові глави і завершення сюжету всієї історії. Також для Shaman King Kanzen-Ban було перемальовано багато кадрів раніше випущених глав у кращій графіці без зміни сюжету.

Сюжет[ред. | ред. код]

Кожні 500 років Зірка Долі, Лаго, проноситься небом, сповіщаючи всіх шаманів світу про те, що Великий Турнір Шаманів почався. У той самий час, інша зірка, Раго, несе світу руйнування і хаос. Але раз на 500 років обирається Шаман, гідний об'єднання з Королем Духів — духом всього сущого — щоб врятувати світ. Шаман — людина, здатна бачити духів і битися разом з ними як єдине ціле. Мета Турніру полягає в тому, що шаман, який пройшов усі випробування і бої, стає Королем Шаманів, об'єднується з Королем Духів найбільшим і найсильнішим духом у світі, і стає настільки могутнім, що може керувати всім життям на Землі.

Вже втретє поспіль Хао, древній шаман, телепат і провісник, мріє здобути перемогу на Турнірі. Його мета — знищити людство, бо він вважає, що людство погубить планету. На його думку, тільки королівство шаманів, створене і кероване ним, буде існувати в гармонії та злагоді з природою. Він був переможений вже двічі ціною неймовірних зусиль — 1000 і 500 років тому. Щоразу реінкарнуючись, він стає все більш могутнім, з ним все важче впоратися. Цього разу він відродився в древній шаманській династії Асакура, яка походить від його споконвічної інкарнації, і тільки його брат-близнюк Йо з духом Амідамару мають шанс протистояти йому.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Official Website for Shaman King (англ.). Viz Media. Архів оригіналу за 26 вересня 2016. Процитовано 9 січня 2024. 
  2. Loo, Egan (2 червня 2008). Shaman King Manga's New Ending Anticipated in 2009. Anime News Network. Архів оригіналу за 12 липня 2014. Процитовано 9 січня 2024. 
  3. а б QTV телепрограма, QTV програма | QTV телеканал. qtv.ua. 2 квітня 2013. Архів оригіналу за 2 квітня 2013. Процитовано 24 липня 2019. 

Посилання[ред. | ред. код]