SimAnimals

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
SimAnimals
Розробник Electronic Arts
Видавець Electronic Arts
Дистриб'ютор Nintendo eShop
Жанр(и) Симулятор життя
Платформа Nintendo DS, Wii
Дата випуску 2009
Режим гри Однокористувацька гра
Творці
Композитор(и) Winifred Phillipsd
Технічні деталі
Носій цифрове завантаження[d]
The Sims
Офіційний сайт

SimAnimals — відеогра в жанрі симулятора життя серії Sims, випущена для ігрових приставок Nintendo DS і Wii console systems, на території США вийшла 29 січня 2009 року.[1] Вперше інформація про майбутній вихід гри з'явилася в 2008 році. 27 жовтня 2009 року для ігрових приставок Nintendo DS, Wii U була випущена нова версія гри SimAnimals Africa, де дія відбувається в савані, а в грі доступні нові види тварин, включаючи велику п'ятірку.[2]

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Під контролем гравця опиняється локація з 30 тваринами північної півкулі, якими можна керувати і створювати для них комфортне середовище проживання, наприклад розчищати територію від сміття або рослин. Гравець може управляти «невагомою рукою», яка може брати будь-які об'єкти в локації в тому числі і тварин. «Рука» може бути використана абсолютно по різному, від розчищення території до порятунку тварин, в іншому ж тварини можуть вести самостійне життя і взаємодіяти один з одним.[3] Тварини розвиваються як особистості в залежності від того, як з ними поводиться гравець. Гравець може управляти тваринами для досягнення певних цілей, і знаходити нові локації лісу. Виконуючи різні квести, тварини можуть отримувати унікальні предмети.[1]

Критика[ред. | ред. код]

Гра отримала 60% позитивних відгуків за версією Metacritic і 69% за версією Game Rankings. Критик сайту IGN дав грі оцінку 5,3 з 10 відзначивши, наступне:

Франшиза Sims безумовно неймовірно популярна і продовжує нарощувати свою аудиторію, будь то віртуальні чоловічки або тварини, проте дана гра вийшла провальною: гра йде не гладко, ліс не привабливий, елементи керування не зручні.

— IGN, [4]

Однак не всі відгуки були негативними, зокрема гра за версією новинного видавництва USA Today отримала 5 з 5 балів:

Гра є цікавим досвідом, який важко проігнорувати, є безліч речей, які роблять цю гру унікальною: видатна графіка, гарна музика, штучний інтелект, але головна особливість гри полягає в можливості досліджувати і зрозуміти крихкий баланс у природі.

— USA Today, [5]

Музика[ред. | ред. код]

Музику до гри створила Вініфред Філліпс,[6] продюсером виступила Вінні Волдрон,[6] музика стала офіційно доступна для онлайн-скачування 13 січня 2009 дистриб'ютором E.A.R.S. EA Recordings.[7] Музичний альбом отримав позитивні відгуки, отримавши в середньому рейтинг 9 — 9,5 з 10 за версією різних сайтів і критиків.[8][9][10]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б SimAnimals, an All-New Franchise from the Sims Label Launches in January 2009!. Electronic Arts. 14 липня 2008. [недоступне посилання з лютого 2019]
  2. http://www.ea.com/simanimals-africa SimAnimals Africa
  3. Electronic Arts E3 2008 Press Presentation
  4. IGN: SimAnimals Review [Архівовано 1 лютого 2009 у Wayback Machine.], IGN.com. Retrieved on 2009-02-02.
  5. Get in touch with nature with 'SimAnimals', USATODAY.com. Retrieved on 2009-02-02.
  6. а б «The Sims Label Announces Winifred Phillips as the Composer of the Original Score for SimAnimals: Business Wire Business News: ERTS — MSN Money» [Архівовано 12 лютого 2009 у Wayback Machine.] MSN Money. Accessed January 28, 2009.
  7. «Amazon.com: Sim Animals: MP3 Downloads: EA Games Soundtrack» Amazon.com. Accessed January 28, 2009
  8. «Winifred Phillips — SimAnimals Soundtrack — Soundtrack CD Review at The CelebrityCafe.com» [Архівовано 10 лютого 2009 у Wayback Machine.] TheCelebrityCafe.com Accessed January 28, 2009.
  9. «Gamertell Review: SimAnimals Official Videogame Score by Winifred Phillips — Gamertell» [Архівовано 25 січня 2009 у Wayback Machine.] Gamertell.com. Accessed January 30, 2009.
  10. «VGM Rush — SimAnimals Original Videogame Score (Review)» [Архівовано 4 лютого 2009 у Wayback Machine.] VGMRush.com. Accessed January 30, 2009.