SimFarm

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
SimFarm
Розробник Maxis
Видавець Maxis
Mindscape
Жанр(и) Симулятор життя
Платформа DOS, Windows, Macintosh
Дата випуску 1993 (DOS)
1994 (Macintosh)
1996 (Windows)
Режим гри Однокористувацька гра
Творці
Продюсер Mike Perryd
Ігродизайнер(и) Ерік Альберс
Майк Перрі
Технічні деталі
Носій Картридж
Компакт-диск

SimFarm: SimCity's Country Cousin — відеогра-симулятор, створена студією Maxis, і видана в 1993 році для DOS, у 1994 для Macintosh і в 1996 для Windows. Є четвертою грою серії Sim після SimCity, SimEarth і SimAnt.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гравець управляє клаптиком землі, на якій він повинен розбудовувати свою ферму, де він може займатися скотарством або вирощуванням сільськогосподарських культур і надалі — продажем товарів для міста з метою отримання великих прибутків. У грі реалізована система погоди і сезонів, для більшої реалістичності. У грі також є безліч речей, які можуть значно нашкодити фермі, наприклад комахи-шкідники, посуха, торнадо, пилові бурі тощо. На території ферми можна будувати склади для зберігання врожаю, зрошувальні канали, комори тощо. Поруч із фермою розташовується невелике місто, технічно подібне до SimCity, в яке можна здійснювати поставку харчів. Спочатку гравцеві будуть доступні 9 локацій, на одній із яких він зможе розвивати ферму, кожна з них має різні кліматичні умови. Кожну культуру необхідно саджати відповідно до сезону, при цьому різні рослини вимагають різного догляду та слабкі перед певними шкідниками і хворобами, від яких гравець повинен вчасно позбуватися. Для більш ефективної роботи на фермі гравець повинен купувати обладнання (трактор, комбайн, вантажівка тощо). Худоба вимагатиме догляду.

Критика[ред. | ред. код]

Дон Рохеліо, критик новинного порталу Game Examiner зазначив, що гра принципово відрізняється від широковідомої гри з Facebook, де треба розвивати ферму, оскільки вона максимально наближена до реалізму і є скоріше повчальною для молодих менеджерів. Адже для підтримки ферми тут необхідно враховувати такі природні фактори, як пора року, швидкість вітру, кислотність ґрунту, також тут важливу роль відіграє й економічний чинник.[1]

В іншому огляді було також зазначено, що гра є неймовірно важкою і непослідовною, що робить її через кілька годин гри непривабливою для тих, хто любить отримувати задоволення від ігор.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Gaming of Yesteryear: "Sim Farm". 11 вересня 2011. Архів оригіналу за 11 грудня 2014. Процитовано 11 червня 2015. (англ.)
  2. Those seeking the simple life will get anything but that. 11 вересня 2011. Архів оригіналу за 24 вересня 2015. Процитовано 11 червня 2015. (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]