Sorex volnuchini

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Мідиця понтична
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Комахоїдні (Eulipotyphla)
Родина: Мідицеві (Soricidae)
Рід: Мідиця (Sorex)
Вид:
Мідиця понтична (S. volnuchini)
Біноміальна назва
Sorex volnuchini
Ognev, 1922

Мідиця понтична[1] (Sorex volnuchini або Sorex pusillus) — вид роду мідиця.

Поширення[ред. | ред. код]

Країни поширення: Вірменія, Азербайджан, Грузія, Росія, Туреччина. Живе на висотах від 200–3200 м. Мешкає у вологих лісах і луках, а також лісових галявинах, зі щільною рослинністю на ґрунті. Рідко зустрічається в альпійській зоні.

До цього виду відносять і кримську популяцію малих мідиць, описану як Sorex (minutus) dahli (Загороднюк, 1996)[2] і надалі позначену як Sorex pusillus dahli (Загороднюк, Ємельянов, 2012)[3].

Поведінка[ред. | ред. код]

Харчуються в основному невеликими твердокрилими. Відтворення триває з березня по червень. Має 2–3 приплоди за сезон, по 4–8 дитинчат у кожному.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Немає серйозних загроз. Зустрічаються в природоохоронних територіях.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Загороднюк, І. В.; Ємельянов, І. Г. Таксономія і номенклатура ссавців України // Вісник Національного науково-природничого музею. — 2012. — № 10. — С. 5–30.
  2. Загороднюк И. Редкие виды бурозубок на территории Украины: легенды, факты, диагностика [Архівовано 5 лютого 2020 у Wayback Machine.] // Вестник зоологии. — 1996. — Том 30, № 6. — C. 53–69.
  3. Загороднюк І. В., Ємельянов І. Г. Таксономія і номенклатура ссавців України [Архівовано 28 липня 2019 у Wayback Machine.] // Вісник Національного науково-природничого музею, 2012, 10: 5–30.

Посилання[ред. | ред. код]