Sousa chinensis

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sousa chinensis

Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Китопарнокопитні (Cetartiodactyla)
Підряд: Китоподібні (Cetacea)
Інфраряд: Зубаті кити (Odontoceti)
Родина: Дельфінові (Delphinidae)
Рід: Sousa
Вид: S. chinensis
Sousa chinensis
(Osbeck, 1765)

Посилання
Вікісховище: Sousa chinensis
Віківиди: Sousa chinensis
EOL: 46559303
ITIS: 180419
МСОП: 20424
NCBI: 103600
Fossilworks: 63566

Sousa chinensis (Соуса китайський) — вид плацентарних ссавців родини Дельфінові.

Поширення[ред. | ред. код]

Ці дельфіни живуть у водах Південно-Східної Азії, у період розмноження від Південної Африки до Австралії. Живе від тропічних до помірно теплих прибережних водах, у тому числі затоках, прибережних лагунах, скелястих і/або коралових рифах, мангрових болотах і гирлових областях. Рідко зустрічається більш ніж на кілька кілометрів від берега. Іноді заходить у річки, але рідко більш ніж на кілька кілометрів вгору за течією і зазвичай залишається в межах припливного впливу.

Фізичні характеристики[ред. | ред. код]

Довжина тіла становить від 2 до 3,5 м для дорослих 1 м для немовлят. Дорослі важать від 150 до 230 кг. При народженні чорні. Колір змінюється на сірий з рожевими плямами в молодому віці. Дорослі білі.

Поведінка[ред. | ред. код]

Поживою служить риба, молюски. Піднімаються до поверхні води, щоб дихати кожні 20 до 30 секунд, і після цього занурюються в глибоку воду. Молодь виринає на поверхню води вдвічі більше, ніж дорослі, тому що молодь має менш потужні легені. Дорослі можуть перебувати під водою від 2 до 8 хв, молодь від 1 до 3 хв. Живуть в групах по 3—4.

Життєвий цикл[ред. | ред. код]

Живуть до 40 років. Самиці стають зрілими в 10 років, в той час як самці стають зрілими в 13 років. Як правило, вони спаровуються з кінця літа до осені. Діти зазвичай народжуються через 11 місяців після спарювання. Дорослі самиці можуть народжувати кожні три роки.

Посилання[ред. | ред. код]