Switch (дебетова картка)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Switch
Дата створення / заснування 1988
Власник Mastercard
Країна походження  Велика Британія
Час/дата припинення існування 2002
Логотип

Switch — була дебетовою карткою, що випускалася в Великій Британії, і в 2002 перейменована в Maestro, власником якого є MasterCard.[1] До свого перейменування картка Switch створила сильний бренд у своїй країні та протягом декількох років після закриття цієї картки люди продовжували використовувати дану назву для позначення дебетових транзакцій.

Історія[ред. | ред. код]

Switch запущена в 1988 банками Midland Bank[en], National Westminster Bank[en] і Королівським банком Шотландії як багатофункціональна гарантована чеками картка[en] і банкоматна картка.

Наприкінці 2002 цей картковий бренд об'єднаний з іншим брендом міжнародних дебетових карток Maestro, власником якого є MasterCard. Це об'єднання названо «весіллям пінгвінів» через рекламу, створену аніматором Джоел Велтч[en], що супроводжувала процес інтеграції в міжнародну мережу Maestro. Після об'єднання, картки Switch виведені з обігу та клієнти перейшли на картки Maestro[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Treanor, Jill (2 серпня 2002). Switch to Maestro is on the cards. The Guardian (en-GB) . ISSN 0261-3077. Процитовано 1 грудня 2023.
  2. Maestro UK. Архів оригіналу за 8 серпня 2010. Процитовано 16 травня 2014.